Ervin
14 °C
21 °C

Dávid Ibolya a Fideszt sejti családja rágalmazása mögött

2006.04.14. 19:14
Egyértelműen a "Fidesz környezetét" sejti Dávid Ibolya a fia kábítószerügyeiről szóló sms-ek mögött. A pártelnök pénteki közleményében az eset kapcsán arról írt, hogy nagy szükség van egy gondolatok, és nem az érzelmek irányította jobbközép erőre.

"Óriási hír holnap a Nemzetben. Dávid Ibolyát zsarolják: fiát lecsukták Ausztráliában drogkereskedésért. A kormány hazahozta, itt ül, ügyét titkosították. Add tovább!" "Dávid Ibolya férje 1 milliárdos üzletet kapott a szociktól. Gyermekeinek külföldi ösztöndíját Tom Lantos, az MDF kampányt Soros pénzeli. Schmuck Andorral már fél éve leszerződtek, ő hozta a nyugdíjasokat. Az MDF már lázong és vissza fognak lépni. Putyin elvitte a madárinfluenza elleni oltóanyag gyártását a szociknak adott kapmánytámogatásért. Ehhez képest nagyon jól állunk. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

A rágalmak forrása

Ilyen és ehhez hasonló sms-ek keringenek napok óta. Dávid Ibolya péntek este az MTI-ben közleményt adott ki. Az üzenetek szerinte a "Fidesz környezetéből" kerülnek ki. (A Fidesz közleményben utasította vissza a vádakat.) "Meggyőződésem, hogy ezek az aljas rágalmak azokra hullanak vissza, akik ezeket a képtelenségeket kitalálják" - írja az MDF elnöke, aki pártjával meglepetésre elérte az ötszázalékos, parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt, és a hét elején elutasította Orbán Viktornak a kölcsönös visszalépésekre vonatkozó ajánlatát.

Dávid Ibolya a "jóérzésű állampolgárokat" arra kéri, hogy a rágalmak forrását hozzák nyilvánosságra. "Engem ilyen módszerekkel nem lehet megtörni, sőt, az elmúlt napok csak tovább erősítenek abban a hitemben, hogy szükség van egy jobbközép erőre, amelyet nem az indulatok, hanem a gondolatok irányítanak" - zárta közleményét az MDF-elnök.

Megviselte a karácsony

Dávid Ibolya a közleményben arról is írt, hogy a diplomáciai testületek a személyével és Ausztráliában tartózkodó gyermekeivel kapcsolatos információkat nyilvánosságra hozhatják.

A Magyar Nemzettől kapott információ szerint - az idézett sms-sel ellentétben - nem jelenik meg cikk Dávid Ibolya fiáról.

A pártelnök, általános meglepetést keltve, januárban tűnt el hetekre. A pletykák már akkor is szóltak fia esetleges kábítószerügyeiről. Dávid Ibolya hazatérve úgy nyilatkozott, hogy férjével és lányával utazott az ausztrál városba, ahol a fia egy egyetem egyéves tanfolyamán felsőfokú, szakirányú angol nyelvi képzésben vesz részt tavaly szeptember óta. A hirtelen utazás oka az volt - mondta akkor Dávid -, hogy fiát a több hónapos távollét után az egyedül töltött karácsony különösen megviselte.