Deutsch: Medgyessy szégyellje magát

2002.04.30. 18:38
Medgyessy Péter szégyellje magát - fogalmazta meg "sokmillió magyar ember véleményét" Deutsch Tamás, a Fidesz alelnöke annak kapcsán, hogy a szocialista miniszterelnök-jelölt Orbán Viktor testi adottságain gúnyolódott egy nyilatkozatában.
Dávid Ibolya MDF- elnök és Deutsch Tamás Fidesz-alelnök egybehangzó véleménye szerint nem méltó Magyarország leendő miniszterelnökéhez az a nyilatkozat, amelyet Medgyessy Péter a Die Welt című német lapnak adott. Erről a két politikus sajtótájékoztatón beszélt kedden, Budapesten.

A vitatott nyilatkozat

A Die Weltben Medgyessy Péter azt nyilatkozta: "az európai politikusok körében Orbán soha nem volt nagyon népszerű. Soha nem találta meg a megfelelő hangnemet, az udvariasság és a határozottság korrekt keverékét. Persze ez nem is volt egyszerű a számára: Magyarország kicsi, ő maga is kicsi, ilyenkor az ember néha szívesen nagyzol egy kicsit. Természetesen nem vagyunk nagy ország, de azt akarjuk, hogy egyenlők között egyenlőnek ismerjenek el bennünket".

Az egész országon gúnyolodott Medgyessy

Sok millió magyar ember nevében fogalmazom meg, hogy Medgyessy Péter szégyellje magát. A magyar Országgyűlés megválasztott tagjaként nem csupán Magyarország miniszterelnökének testi adottságain, hanem az egész országon gúnyolódik egy külföldi lapban, az ország közös teljesítményét becsmérli ezzel a lesajnáló minősítésével - mondta Deutsch Tamás.

Dávid: ez a nyilatkozat se nem magyar, se nem európai, se nem emberi

Dávid Ibolya MDF-elnök szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozata se nem magyar, se nem európai, se nem emberi. Dávid arra kérte Medgyessy Pétert, óvakodjék attól, hogy elődje külföldi megítélését ő maga is minősítse. A politikus Medgyessy tervezett külföldi útjai kapcsán arra kérte a kormányfő-jelöltet, hogy hazája és nemzete képviseletéhez méltóan nyilatkozzék.