Valér
-2 °C
0 °C

Dr. Orbán helyett Tarlós válaszolt Dr. Demszkynek

2007.02.27. 15:15
Demszky Gábor főpolgármester a múlt héten arra kérte Orbán Viktort, hogy ne az Erzsébet hídnál tartsa a Fidesz a március 15-i nagygyűlését. Orbán helyett Tarlós István, fővárosi Fidesz-frakcióvezető válaszolt, nem is akármilyen stílusban.

"Tisztelt Főpolgármester Úr! Illetékességből megkaptam válaszadásra a Dr. Orbán Viktor Elnök Úrnak írt március 15-i ünnepség helyszínével kapcsolatos levelét. Mindenekelőtt engedje meg felhívnom figyelmét levelének egy bántó udvariassági hiányosságára. Ön Dr. Demszky Gáborként írja alá a levelet, ugyanakkor a megszólításban elfelejti a doktori titulust jelölni Magyarország volt miniszterelnökének neve előtt. Igaz, ez nem lényegi elem, pusztán neveltetés kérdése" - kezdi udvariasan Tarlós István a főpolgármesternek írt levelét.

Dr. Orbán helyett

Tarlós azért ragadott pennát, mert Dr. Demszky korábban arra kérte Dr. Orbánt, hogy március 15-én ne az Erzsébet híd-Kossuth Lajos utca útvonalon tarton a Fidesz nagygyűlést.

A Fidesz frakcióvezetője illedelmesen elmagyarázza Dr. Demszkynek, hogy miért ő válaszol a Dr. Orbánnak címzett levélre. "A válasz egyszerű, a fővárosban mi dolgozunk egymás mellett".

"Dr. Orbán Viktor Elnök úr és fővárosi ellenzéki várospolitikusok egyaránt méltányolják az Ön március 15-i rendezvények lebonyolításának biztonsága felett érzett gondoskodó aggodalmát. Őszintén köszönjük Önnek" - folytatja Tarlós. A frakcióvezető szerint a Fidesz mélységesen egyetért a március 15-i ünnep méltóságának szükségességével is. "Az ünnepi helyszín megválasztásának szabadságát - emlékeink szerint - egy Dr. Demszky Gábor nevű egykori demokrata valamikor emblematikus személyiségként támogatta" - írja, majd értetlenkedik, hogy Dr. Demszky miért teszi Dr. Orbán Viktort felelőssé az „árpádsávos kisebbség”-nek nevezett emberek viselkedéséért, "már csak azért sem, mert sokféle ember vesz a kezébe ilyen lobogót".

Biztosítom, hogy a Fideszen és szimpatizánsain nem fog múlni az ünnep méltósága. Provokátorok pedig a Várban éppúgy felbukkanhatnak, mint az Erzsébet hídnál. Így hasonló szellemű választ kell adjak Önnek, mint amit Kodály Zoltán felelt egy kevésbé tiszteletre méltó egykori politikai vezetőnek, amikor az új Himnuszt akart vele íratni: jó az eredeti (helyszín) is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!