Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány szerint nem lesznek zavargások március 15-én

2007.02.27. 11:03
Eddig arról volt szó, hogy a szélsőségesek zavargásokra készülnek március 15-én, a kormányfő viszont most azt gondolja, elmarad a ribillió. A Fidesz nagygyűlését ugyanakkor most is támadja.

A március 15-i nemzeti ünnep ugyan terhes lesz politikai feszültséggel és aggodalommal, de Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "úgy véli", hogy zavargások nem lesznek.

A kormányfő kedden, küldöldi újságíróknak nyilatkozva - a Dow Jones hírügynökség beszámolója szerint - azt mondta, a Fidesz mindazonáltal kockázatot vállal, amikor gyűlésre hívja az embereket az októberi zavargások színhelyére. "A helyszín üzenet a radikális, szélsőséges erők számára" - idézte a miniszterelnököt ez a hírügynökség.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, hogy az általa radikális szélsőségnek nevezett jelenség társadalmi támogatása igencsak csökkenőben van. "A végén mindenki vissza fog térni a parlamentbe, tenni a dolgát, és a radikális szónoklást meghagyja egy nagyon csekély kisebbségnek" - idézte a kormányfőt a Dow Jones.

Korábban Szilvásy György kancelláriaminiszter a szélsőségesek szervezkedéséről beszélt, és a Kossuth téren épített kordonok fennmaradását is azzal indokolta, hogy a radikális erők zavargásokra, akár a Parlament elfoglalására is készülnek. Gyurcsány Ferenc az elmúlt hetekben már egyértelművé tette, nem fog beszédet mondani március 15-én, és a pártokat is mérsékelt ünneplésre kérte.

A Fidesz viszont a múlt héten bejelentette, hogy az Erzsébet hídnál - az október 23-i zavargások egyik fő helyszínénél - nagygyűlést tartanak, Orbán Viktor pártelnök pedig beszédet is mond. Az SZDSZ-es Fodor Gábor szintén az utcai ünneplésre, megemlékezésre szólította fel hétfőn a parlamentben a párt híveit, és Gyurcsány Ferencet is erre bátorította.