Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyomozók a Domínium Rt.-nél is

2002.06.07. 09:37
Több köbméternyi iratot foglalnak le a nyomozók a Domínium Rt. csévharaszti telephelyén. A Wermer András, a volt kormányfő tanácsadójának érdekeltségébe tartozó cégnél dolgozik ugyanis a Happy End és az Ezüshajó Kft. könyvelője.
Napok óta és feltehetően még napokig válogatnak iratokat a rendőrök a Domínium Rt. csévharaszti telephelyén - értesült az Index. A Happy End és az Ezüsthajó ügyében vizsgálódó nyomozók a két céggel kapcsolatos iratokat, számlákat keresik a Wermer András, a volt kormányfő tanácsadójának érdekeltségébe tartozó cégnél. Itt dolgozik ugyanis a Happy End és az Ezüsthajó könyvelője. A nyomozók eredetileg házkutatásra indultak, Csévharasztiban viszont elálltak szándékuktól, mivel a könyvelő mindenben segít.

Az Index úgy tudja, hogy a rendőrök több köbméternyi irat lefoglalására készülnek, ami napokig is eltarthat. Ezeket először a nyomozók nézik át és rendszerezik. Amíg ez be nem fejeződik, nincs mit vizsgálni, így csak a lefoglalás után várható igazságügyi könyvszakértő kirendelése.

A korábban az Ervin utcában lefoglalt és a Miniszterelnök Hivataltól kölcsönkért iratok alapján a nyomozók először a Happy End és az Ezüsthajó Kft. működését viszgálják át, de nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy később más gazdasági társaságok is felkeltik a nyomozók érdeklődéést.

Lapértesülésekkel ellentétben tanúkat sem hallgattak még meg a május 24-én, hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt elrendelt nyomozás során. Az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, gyanúsított legkorábban akkor lehet, ha a lefoglalt irtok alapján, megállapítható pénzügyi szabálytalanság vagy jogszabálysértés és beazonosítható annak felelőse is.