Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közös nyomozás a Happy End és A Hídember ügyében

2002.05.06. 08:23
Tartalmi hasonlóságok miatt összevontan kezeli az Országos Rendőrfő-kapitányság a Happy End és az Ezüsthajó Kft., valamint A Hídember és a Bánk bán ügyében tett feljelentéseket. A Happy End szerződéseinek ügyét a Legfőbb Ügyészségen is vizsgálják. Értesülések szerint a Happy End és az Ezüsthajó Kft. végelszámolást kért maga ellen az APEH-nél.
Tartalmi hasonlóság miatt egyesítette az ORFK Bűnügyi Főigazgatósága Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága Juhász Ferenc (MSZP) feljelentését, amelyet a Happy End és az Ezüsthajó Kft-vel kapcsolatban tett, illetve azt a beadványt, amelyet egy magánszemély tett A Hídember és a Bánk bán című filmekkel kapcsolatban a Népszabadság cikkei nyomán - értesült a Magyar Hírlap a Legfőbb Ügyészségről.

Párhuzamos nyomozás

A Happy End szerződéseinek polgári jogi szempontból történő felülvizsgálata, összevetve a Miniszterelnöki Hivatalból kapott okiratokkal a Legfőbb Ügyészségen folyik. A Legfőbb Ügyészség ezeket az iratokat csak akkor bocsátja a rendőrség rendelkezésére, ha abban büntetőjogi vonatkozásra bukkannak. Az ORFK a Legfőbb Ügyészség vizsgálatának lezártáig feljelentéskiegészítés keretében így csak dokumentumok hiányában hozhatja meg döntését: elrendeli-e a nyomozást az Országimázs Központtal milliárdos szerződéseket kötött Happy End és csatolt cégei ügyében.

Kormányváltás előtti APEH-től kértek végelszámolást

Keller László a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott, amennyiben a hír igaz, az új kormány mentesül a 2003 decemberéig megkötött Országimázs-szerződéstől. A szocialista honatya szerint ugyanakkor téved az, aki úgy véli, hogy a végelszámolással a felelősség alól mentesül. A cég vezetőinek ugyanis az elévülési időn belül nem szűnik meg az esetleges büntetőjogi felelőssége - nyilatkozta Keller.