Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Nem kellett az MTV-nek Doszpot

2005.05.03. 10:19
Egyelőre feladta televíziós álmait Doszpot Péter szocialista képviselő, volt rendőrnyomozó. Doszpot ugyanis nem felelt meg a Magyar Televízió elvárásainak, pedig ő kész lett volna feláldozni képviselői mandátumát a Kékfény műsorvezetői megbízatásáért.

Az Index információi szerint az MTV vezetése belső munkatársak átcsoportosításával oldja meg a Kékfény műsorvezetőinek cseréjét, a válogatáson ugyanis nem "ment át" Doszpot Péter, egykori bűnügyi nyomozó.

Nem lett volna probléma

A szocialista képviselő részt vett a bűnügyi műsor válogatásán, de nem felelt meg a feltételeknek, pedig a volt rendőrnyomozó hajlandó lett volna a közszolgálati televíziós állásért feláldozni országgyűlési mandátumát is. Úgy tudjuk, a volt rendőr a televíziós képességek hiánya miatt nem lehet a bűnügyi műsor munkatársa. Doszpot még januárban beszélt arról, hogy nem okozna neki személyes problémát, ha le kellene mondania a képviselőségről, miután az MTV műsorszolgáltatási szabályzata nem engedi meg, hogy aktív politikus műsorkészítői minőségében szereplejen a közszolgálati televízióban.

Már nem foglalkozik vele

Régebben is lemondott volna
A 2002-es választáson MSZP-s színekben politikai pályára lépett nyomozó - alig féléves képviselői ténykedés után - már 2003 januárjában is lemondott volna mandátumáról. Akkor azt tervezte, hogy a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának különleges ügyeket felügyelő osztályát vezeti majd. A szocialisták gőzerővel bele is kezdtek az országgyűlési utód keresésébe, de a pályamódosítást az akkori pénzügyminiszter megakadályozta. László Csaba annak ellenére, hogy korábban már Medgyessy Péter is jóváhagyta a kinevezést, nem volt hajlandó eltekinteni attól, hogy Doszpot nem rendelkezett az álláshoz szükséges egyetemi diplomával.
Doszpot Péter ma már nem foglalkozik kékfényes álmaival, az Indexnek azonban megerősítette, két hónappal ezelőtt valóban izgatta a profilváltás lehetősége. Doszpot azzal magyarázta a karrierváltási próbálkozást, hogy kihívásnak tűnt számára a rendőrségi magazin, ahol visszatérhetett volna eredeti szakmájához. "Jelenleg nem foglalkozom az üggyel" - mondta az egykori főnyomozó, de hozzátette, teljesen nem zárja ki, hogy esetleg mégis tévésként folytassa.

Arculatváltás helyett

Úgy tudjuk, hogy a bűnügyi magazin még májusban új arcokkal jelentkezik majd. Mint emlékezetes, a műsor stábja utoljára februárban változott meg, amikor Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke rendkívüli felmondással megszüntette Csákány Tibor felelős szerkesztő munkaviszonyát. Csákánynak azért kellett távoznia, mert a móri bankrablás nem jogerősen elítélt elsőrendű vádlottjával készített interjúhoz munkatársként jelentette be a büntetett előéletű Haris Sándort. A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai épületében azonban a fegyőrök felismerték a korábban az intézményben már raboskodó Harist.