Árpád
-2 °C
4 °C

Mosassa le gépkocsiját Draskovics Tiborral!

Mit tegyen abban az esetben "ha nincs ideje sorban állni az autómosóban, a postán, ha nem akarja egész nap lesni a szerelőt"? Ezekre az alkalmakra vegye igénybe Draskovics Tibor és neje szolgáltatásait, akik háromezer forintos óradíjért mosnak, főznek, takarítanak.

Ötven százalékban tulajdonosa lett az Elintézzük.hu Kft.-nek Draskovics Tibor, volt pénzügyminiszter, írja a HVG. A céget hárommillió forintos törzstőkével tavaly szeptemberben alapították. Az alapítók közt van Draskovics Tibor felesége, a Belügyminisztérium korábbi szóvivője, Salgó Adrienne.

A cégnek a múlt évben 240 ezer forint volt a bevétele, írja a lap. Azt, hogy az idén mekkora lesz, azt még nem tudni, mindenesetre az Index kilencezer forinttal hozzájárult a cég bevételeihez. Csütörtökön ugyanis leteszteltük az Elintézzük.hu autómosó szolgáltatását.

Kevés alkalmazott

Klikk a képre!
Fotó: Nagy Attila

A megrendelést 11 óra 7 perckor adtuk fel a cég honlapján. Előtte felvettük a kapcsolatot egy ügyintézővel, aki csak második próbálkozásunkra vette fel a telefont. Őt ezúton is figyelmeztetjük, az a legidegesítőbb egy szolgálaltótcégnél, ha hosszan kicsörög a telefon.

A cég azt ígérte, hogy egy órán belül személyesen jönnek el az autóért, és valóban: alig több mint egy óra múlva csörgött a telefonunk. Nem egy munkatárs, hanem - legnagyobb meglepetésünkre - maga Salgó Adrienne jelentkezett, hogy megjött az autóért. Igaz, nem a megadott címen várakozott, de a félreértések tisztázása után, hat perc múlva már a szerződés részleteit beszélte meg kollégánkkal az autóban. A szolgáltatás ára óránként 2900 forint, ehhez jön még a mosás és takarítás díja.

Draskovics, a rutinos autómosó

Néhány perc múlva a cégtulajdonos és mindenes Salgó elindult az autómosó irányába, de a sarkon megállt, és felvette az ott várakozó volt pénzügyminisztert. Draskovics és Salgó két éve házasok. Draskovics hárommillió forint bánatpénzt kapott áprilisban, amikor Gyurcsány Ferenc menesztette a pénzügyminiszteri posztról. Ma főállásban a Magyar Villamos Művek Rt. elnöke.

Draskovics életpályája

A saját bevallása szerint több állással is rendelkező, többek között a Magyar Villamos Művek Rt. igazgatóság elnökeként regnáló Draskovics Tibort idén áprilisban menesztette Gyurcsány Ferenc kormányfő a pénzügyminiszteri posztról, amelyet rövid kijelölt miniszteri ténykedés után egy évig tölthetett be. Erős emberi megítélése akkor roppant meg, amikor a kormány élén korábbi főnöke, Medgyessy Péter lemondott. Draskovics miniszteri kinevezése előtt is Medgyessy mellett dolgozott, hosszú ideig vezette a miniszterelnöki kabinetet, a kormányváltás idején pedig éppen Gyurcsány feleségét, Dobrev Klárát váltotta a kampánystáb élén. Az exminiszter a politika előtt a bankvilágban futott be karriert, volt a K&H Bankba beolvadt ABN Ambro hazai vezére is. Bővebben> >

Az egy óra múlva visszatérő Salgó Adrienne elégedetten vette tudomásul, hogy megfelelőnek tartjuk az autó tisztaságát, és kérte, ha bármikor szükségünk van rá, csak szóljunk. Úgy tudjuk, hogy Salgó Adrienne a hét elején hagyta ott a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. kommunikációs igazgatói székét.

Az autó tulajdonosa szerint megfelelően mosták le és takarították ki a járművet, igaz, a motorháztetőn maradt némi folt, viszont ezért nem Salgóék a felelősök. Bár észrevehették volna, úgyhogy talán mégis csak ők.

A teszt után Draskovics Tibor azt nyilatkozta az Indexnek, hogy azért szállt be tulajdonosként felesége cégébe, mert bízik neje ötletének sikerében. A napi operatív munkából ugyanakkor nem veszi ki a részét. "Nem ez az én főállásom" – nyomatékosította a Magyar Villamos Művek igazgatósági elnöke, aki szerint ahhoz képest, hogy a vállalkozás nemrég indult, már most is szép számmal vannak ügyfeleik.

"A férjem nem dolgozik a cégben"

A cikk megjelenése után Salgó Adrienne levelet juttatott el az Indexhez, amiben egyebek közt azt írja, "nagyon büszke vagyok rá, hogy a férjemnek tetszik az ötletem, és támogatja." "Nem a férjem dolgozik a cégben, a férjem mással foglalkozik. Én dolgozom a cégben. Meg más emberek dolgoznak a cégben. A férjem nem dolgozik a cégben. Én ritkán ügyintézek, ha sürgős dolog van, és ez szerintem tökre nem ciki. A férjem elvitt dolgozni, mert szeret."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?