Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elton John lesz a fő attrakció Szent Istvánkor

2002.07.23. 15:40
A Multimédia Concerts Kft. rendezheti nettó 495 millió forintért az augusztus 20-i ünnepségeket - tudta meg az Index. A cég sajtóértesülések szerint már meg is egyezett Elton Johnnal, amit először érdeklődésünkre megerősítettek, később azonban azt közölték, hogy a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából puhatolózó tárgyalásokat folytatnak a sztárral, de ennek nincsen köze pályázatukhoz. Gál J. Zoltán kormányszóvivő időhiánnyal magyarázta, hogy nem várták meg Elton Johnnal a közbeszerzési pályázat végét, és hangsúlyozta, hogy a sztár fellépésének költségeit szponzorok, nem pedig az adófizetők állják.
A Multimédia Concerts Kft. nyerte el a Miniszterelnöki Hivatal tárgyalásos közbeszerzési eljárását, így ők szervezhetik Budapesten és a 19 megyeszékhelyen az augusztus 20-ai állami ünnepségeket. A tárgyalásos közbeszerzési eljárásra négy céget hívott meg a kancellária. A nyertes Multimédia Concerts Kft. mellett a Koncert és Média Kft.-t, illetve az André Szőts, Franciaországban élő filmrendező által alapított társaságot, az André Szőts Production Audiovizuális Kft.-t és a Street and Media Kft.-t kérték fel ajánlattételre. Az ünnepség nettó 495 millió forintba kerül. Ez 200 millióval kevesebb, mint a tavalyi költség.

A pályázaton kedd délután egy órakor nyertesnek nyilvánított Multimédia Concerts Kft. a Magyar Hírlap híre szerint már hétfőn megállapodott a rendezvény sztárvendégével, Elton Johnnal arról, hogy az állami ünnepség napján ingyenkoncertet ad Budapesten. A Multimédiánál kedd délelőtt megerősítették a napilap cikkében foglaltakat, hangsúlyozva, hogy a lapban közölteknél többet ők sem tudnak az ügyről nyilatkozni. A napilap többek között megírta: Hegedűs László, a Multimédia vezetője már meg is állapodott a világsztárral, így John érkezése már biztosra vehető.

Hegedűs: csak puhatolóznak Eltonnál

Elton John
Kedden kora délután azonban Hegedűs László az Index érdeklődésére már cáfolta, hogy megállapodtak volna Elton Johnnal. Arra a felvetésünkre, hogy miért egyeztek meg a sztárral, mielőtt kiderült volna, ki nyeri a közbeszerzési eljárást, Hegedűs megismételte: nincs még megegyezés, puhatolózó tárgyalások azonban zajlanak, méghozzá a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából.

Hegedűs hangsúlyozta, hogy a pályázatnak, illetve Elton John esetleges budapesti koncertjének nincsen köze egymáshoz, a Multimédia által készített büdzsében így nem is szerepel a világsztár gázsija. Hegedűs ugyanakkor elismerte, hogy a kancellária megbízásából kezdték meg már az eredményhirdetés előtt a tárgyalásokat.

Nyolcvan százalék, hogy jön Elton

Gál J. Zoltán kormányszóvivő időhiánnyal magyarázta, hogy a közbeszerzési pályázat eredményhirdetése előtt részfeladatot adtak a végül nyertes Multimédiának. Ugyanakkor azt állította, a lehető legolcsóbb megoldást választották, mivel a beérkezett ajánlatok közül a Multimédiáé volt a legkedvezőbb. Gál J. szerint egy hasonló nagyságrendű rendezvény szervezése normális körülmények között egy év alatt, nem pedig néhány hét alatt történik.

Elton John esetleges budapesti fellépéséről a kormányszóvivő úgy nyilatkozott, hogy nyolcvan százaléknyi esély van arra, hogy az ő fellépésével záruljon az idei Szent István-ünnep. Leszögezte ugyanakkor, hogy a világsztár fellépését nem az adófizetők pénzéből fizetik majd, hanem szponzorok adják össze a tetemes összeget.

Légiparádé és körpanorámás tűzijáték

Gál kedd délután az MTI-nek nyilatkozva már tényként közölte Elton John koncertjét. Ismertetése szerint Budapesten egész napos családi programok várják az érdeklődőket. Délelőtt látványos légiparádét rendeznek többek között Bessenyei Péter műrepülő részvételével, a Roosevelt téren a Nemzeti Filharmonikusok nagyszabású komolyzenei koncertet adnak, este pedig úgynevezett körparonámás, a város szinte minden pontjáról látható tűzijátékot rendeznek. Az RTL Klub Híradója szerint a látványosság nem lesz olcsóbb: akárcsak tavaly, az idén is körülbelül 250 millió forintba kerül majd.

A rendező Multimédia Concerts Kft. vállalta, hogy a Gellért-hegyről és egyéb helyszínekről fellőtt tűzijáték-petárdák nyújtotta látványt az erre az alkalomra írt zenekompozíció és fényjáték egészíti ki.