Az MSZP megmondja, miért kell megtenni, ha fáj

2006.08.11. 12:33
Magyarázó kampányt indítanak a szocialisták. Az országos akció szlogenje a miniszterelnök elhíresült mondására utal, de már elismeri, hogy tényleg fáj.

Az MSZP háromhetes átfogó kampánnyal igyekszik javítani az őszi önkormányzati választások előtt renoméján. Az augusztus 15-én induló PR-hadjáratban a párt megpróbálja elmagyarázni a választóknak, hogy miért volt szükség a kormány megszorító intézkedéseire.

Fog

A "Miért kell megtenni, ha fáj?" szlogen utal ugyan Gyurcsány Ferenc a stabilizációs csomag bejelentésekor tett, azóta sokat idézett megjegyzésére, de éppen ellenkező előjellel. A miniszterelnök júniusban a megszorításokról azt állította: "nem fog fájni", a párt viszont a jelek szerint már másképp látja. Információink szerint a pártvezetés szándéka az, hogy olyan, a választókat anyagilag hátrányosan érintő döntésekről, mint a tandíj, az ekho bevezetése részletesebb felvilágosítást adjon, és megismertesse többek között a gázárnövekedés miatt bevezetett kompenzációs lehetőség részleteit is.

Hív

A választási kampányt felvezető akcióban sajtóhirdetéseket és szórólapokat is használ az MSZP, de külön alhonlap is indul majd a párt szájtján. Vezető szocialista politikusok, köztük maga Gyurcsány Ferenc, a jövő héttől telefonon is elmagyarázzák majd a döntések okát. Akinek ezek után még kérdései lennének, egy élő operátoros információs vonalon érdeklődhet. Az ingyenes információs vonal egészen az önkormányzati választásig üzemel majd.

Szólt

Nem tartozott ugyan a kampányhoz, de a kormányfő július 27-i televíziós szózatában lényegében szintén a stabilizációs intézkedések szükségességét próbálta megértetni a tévénézőkkel. Gyurcsány Ferenc két hete az MTV legnézettebb műsorsávjában kért és kapott hat percet, hogy elmondja, saját szempontjait a kormányzati döntésekről.