Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

A fantomszavazatokról tárgyal az SZDSZ vezetése

2008.04.01. 14:01
A szabad demokraták ügyvivői testülete keddi, rendes ülésén az álküldöttekről, a fantomtagokról, illetve a küldöttgyűlés összehívásáról tárgyal majd, tudta meg az Index.

Huszonhattal többen szavaztak a szabad demokraták tavalyi tisztújításán az elnökválasztáson, mint ahányan aláírták a regisztrációs ívet, írta meg elsőként péntek délután az Index. A szabad demokraták mindössze egy közleményben reagáltak cikkünkre, azt állítván, a leírtak nem felelnek meg a valóságnak. Mindezt arra alapozták, hogy összekeveredtek az ügyvivői testület (üt) tagjainak választásáról, illetve az elnökválasztásról készült regisztrációs ívek.

Csakhogy mindössze egyetlen ív fölött szerepelt az üt felirat, a többin már nem. Az érintett megyéből 27 küldött volt hivatalos a küldöttgyűlésre, az üt választáson közülük 27-en vettek részt, így ahhoz, hogy a hiányzó 26 fantomszavazat igazolható legyen egy olyan megyei listának kellett volna előkerülnie (az elnökválasztási közé keverednie), amin az adott megyéből nem 27-en, hanem 53-an szavaztak.

Az Index információi szerint a fantomszavazatok ügye témája lesz a szabad demokraták ügyvivői testületének keddi, rendes ülésének, ugyanis a szabad demokraták több meghatározó politikusa "szánalmas magyarázkodásnak" tartja a pénteki válaszközleményt, hiszen abból is az derül ki, az SZDSZ nem tud elszámolni saját elnökválasztásának jegyzőkönyveivel.

Úgy tudni, téma lesz a szabolcsi fantomküldöttek ügye is, hiszen nem lehet pontosan tudni, hogyan zárult a párt helyi belső vizsgálata. A tanácskozáson szó lesz a majdani tisztújítás megszervezéséről, illetve az országos tanács ülésének előkészítéséről is.