Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pokorni: Megvédjük a polgári kormány eredményeit

2002.05.15. 13:57
A választási vereség ellenére megmarad az elmúlt hetekben kialakult összefogás - jelentette ki Pokorni Zoltán a Fidesz frakciójának cikluskezdő összejövetelén a Batthyány-örökmécsesnél. A pártelnök ígéretet tett arra, hogy megvédik a polgári kormány által elért eredményeket.
Sokunknak fáj ugyan, hogy a kormányzás lehetőségét kiütötte a kezünkből a vakszerencse, a sors és a parlamenti matematika szeszélye, de az elmúlt hetekben kialakult összefogás megmarad - mondta Pokorni Zoltán pártelnök - frakcióvezető a Fidesz képviselőcsoportjának Batthyány- örökmécsesnél tartott cikluskezdő összejövetelén.

Pokorni szerint a választáson két és félmillión tettek hitet "a bennük lakozó hit" mellett, "ennyien álltak ellent az irigység csábításának, ami nagy eredmény a korábbi 40 év után. A pártelnök azt hangsúlyozta, hogy a Fidesznek csupán a helyzete más, céljai ugyanazok és azokért ha más eszközökkel is, továbbra is kűzdeni fog.

Pokorni a folyamatosságot hangsúlyozva azt állította, hogy a párt, amelynek tagjai 14 éve részt vettek az örökmécsesnél tartott demonstráción, nem mondtak mást akkor sem. Jól lehet "a mostani ellenfeleink , akkor még a gumibot másik felén őrizték a demokráciát. Mi azonban nem felejtjük, hogy a gumibotnak két vége van - tette hozzá.

Pokorni elmondta, hogy a választást követően csendes mozgalom indult, amely mind búvópatak a föld repedésein tör át, majd feltörve nyugodt folyamként egyesül. A pártelnök pontokba sorolta azokat a szerinte a polgári kormány által elért eredményeket, amelyeket a Fidesz kisebbségben vagy ellenzékben is meg fog védeni. Orbán várbeli beszédéhez hasonlóan Pokorni is megemlítette a Szent korona elmozdítását illetve a terror házát, ezek mellett a munka becsületét, a termőföldet, az oktatást, a családot, és a nemzet önbizalmát is adó politikát. A pártelnök-frakcióvezető az Orbán kormány eredményeit egy fához hasonlította, és kijelentette, hogy ez a fa minden magyaré, a 15 milliós magyarságé.