Ágnes
-5 °C
2 °C

Pokorni: Megvédjük a polgári kormány eredményeit

2002.05.15. 13:57
A választási vereség ellenére megmarad az elmúlt hetekben kialakult összefogás - jelentette ki Pokorni Zoltán a Fidesz frakciójának cikluskezdő összejövetelén a Batthyány-örökmécsesnél. A pártelnök ígéretet tett arra, hogy megvédik a polgári kormány által elért eredményeket.
Sokunknak fáj ugyan, hogy a kormányzás lehetőségét kiütötte a kezünkből a vakszerencse, a sors és a parlamenti matematika szeszélye, de az elmúlt hetekben kialakult összefogás megmarad - mondta Pokorni Zoltán pártelnök - frakcióvezető a Fidesz képviselőcsoportjának Batthyány- örökmécsesnél tartott cikluskezdő összejövetelén.

Pokorni szerint a választáson két és félmillión tettek hitet "a bennük lakozó hit" mellett, "ennyien álltak ellent az irigység csábításának, ami nagy eredmény a korábbi 40 év után. A pártelnök azt hangsúlyozta, hogy a Fidesznek csupán a helyzete más, céljai ugyanazok és azokért ha más eszközökkel is, továbbra is kűzdeni fog.

Pokorni a folyamatosságot hangsúlyozva azt állította, hogy a párt, amelynek tagjai 14 éve részt vettek az örökmécsesnél tartott demonstráción, nem mondtak mást akkor sem. Jól lehet "a mostani ellenfeleink , akkor még a gumibot másik felén őrizték a demokráciát. Mi azonban nem felejtjük, hogy a gumibotnak két vége van - tette hozzá.

Pokorni elmondta, hogy a választást követően csendes mozgalom indult, amely mind búvópatak a föld repedésein tör át, majd feltörve nyugodt folyamként egyesül. A pártelnök pontokba sorolta azokat a szerinte a polgári kormány által elért eredményeket, amelyeket a Fidesz kisebbségben vagy ellenzékben is meg fog védeni. Orbán várbeli beszédéhez hasonlóan Pokorni is megemlítette a Szent korona elmozdítását illetve a terror házát, ezek mellett a munka becsületét, a termőföldet, az oktatást, a családot, és a nemzet önbizalmát is adó politikát. A pártelnök-frakcióvezető az Orbán kormány eredményeit egy fához hasonlította, és kijelentette, hogy ez a fa minden magyaré, a 15 milliós magyarságé.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!