Árpád
-2 °C
3 °C

Földhivatali vezető letartóztatásban

2002.06.12. 19:18
Többrendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítja a rendőrség a Fővárosi Kerületek Földhivatalának vezetőjét, akit szerdán őrizetbe vettek - erősítette meg az MTI információit az ORFK illetékese. Németh László ezredes, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának (SZBEI) gazdaságvédelmi főosztályvezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy szerdán házkutatást tartottak a hivatalban, illetve a vezető lakásában. Hozzátette: a rendelkezésre álló adatok szerint a Fővárosi Kerületek Földhivatalának vezetőjét háromrendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítja a rendőrség.
A főosztályvezető tájékoztatása szerint a földhivatalnál a tulajdoni lapok bejegyzését a beérkező hatósági iratok alapján végzik, s ez különböző kötelezettségeket keletkeztet. Hozzáfűzte: a gyanú szerint a Fővárosi Kerületek Földhivatalának vezetője több esetben nem vezettette be a kötelezettségeket és jogosítványokat keletkeztető bejegyzéseket, vagy arra vonatkozó hivatalos irat nélkül tette ezt, így a tulajdoni lapra nem valós adatok kerültek. Németh László megjegyezte: így fordulhatott elő, hogy egy terhelt ingatlan ily módon tehermentessé vált.

A volt miniszter jelentette fel

Az ezredes elmondta azt is: jelenleg három esetről van tudomásuk, de az is lehetséges, hogy több ügy is felszínre kerül a nyomozás során. Beszámolója szerint az ORFK úgy kezdett el foglalkozni az üggyel, hogy még május elején Vonza András, volt földművelésügyi miniszter bejelentést tett, amelyet a rendőrség feljelentésként értékelt. Közölte azt is, hogy a rendőrség kezdeményezni a hivatal vezetőjének előzetes letartóztatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?