Judit, Xénia
19 °C
34 °C

Betiltaná a melegklubot a nagykanizsai iskolaigazgató

2004.03.30. 21:01
Betiltatná a nagykanizsai Batthyány Gimnázium közelében nyíló meleg magánklubot az iskola igazgatója. Mayer Ferenc ugyan "másság elfogadására" tanítja diákjait, egy melegklub azonban "puszta közelségével is" megfertőzheti az "egészséges szexualitású" tanulókat. Az önkormányzat vizsgálja a klub betiltásának lehetőségét.
Férfi Klub néven homoszexuális magánklubot nyitna Nagykanizsán Urr Kálmán. A város polgármestere a tiltakozások, főként a klubbal szemközti Batthány Gimnázium tiltakozásának hatására vizsgálja a nyitás megakadályozásának lehetőségét.

Nagy az érdeklődés

A klub az egyesült Államokból négy éve hazatelepült Urr tervei szerint már pénteken megnyitna. Urr eredetileg május 1-re tervezte a nyitást, " az ablakba kitett plakát és az internetes közlés hatására azonban már csaknem harmincan jelentkeztek".

Klubját angol nyelviskolája szomszédságában nyitná, azért az iskola közelében, mert az a város központjában van. A klub tagságát tizennégy éves kortól toborozza, mivel az Alkotmánybíróság 2002. szeptemberi állásfoglalása értelmében "minden tizennégy év feletti magyar fiatal maga döntheti el, kivel létesít szexuális kapcsolatot".

Toleránsan homofób

A Batthyány Ginmázium igazgatója szerint ha "jogszabály tiltja iskolák közelében játéktermek, italboltok létesítését, akkor emellett sem lehetne szó nélkül elmenni". "Mi a fiatalokat a másság elfogadására, az alapvető emberi jogok érvényesítésére tanítjuk. A baj, hogy ennek a Férfi Klubnak a puszta közelsége is megfertőzi az egészséges lelkületű és szexuális felfogású diákjainkat" - vélte Mayer Ferenc.

"A tiltakozások hallatán - amelyek a képviselő-testület keddi ülésén is elhangzottak - megvizsgáljuk, van-e törvényes eszköz a melegklub esetleges megakadályozására" - reagált a hírre Litter Nándor polgármester.