Konrád
8 °C
26 °C

Megérkeztek Budapestre az első traktorok

2005.02.21. 00:36
Egy hétre, de szükség esetén akár tovább is traktorok szállták meg a Felvonulási teret. A mezőgazdasági termelők az elmaradt, illetve késő agrártámogatásokért, valamint el nem adott terményeik állami felvásárlásáért tüntetnek. A gazdák bevonulása a csúcsforgalom levonulása után már nem okozott fennakadást.

Rendőri felvezetéssel megindultak a Felvonulási térre a mezőgazdasági munkagépekkel demonstráló gazdák. "A demonstrálók első csoportja, huszonkét munkagép háromnegyed kilenckor érkezett meg a felvonulási térre", tájékoztatta az Indexet Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A gazdák bevonulása nem okoz különösebb fennakadást a város forgalmában. A rendőrség a dugók elkerülése érdekében úgy állapodott meg a tüntetés szervezőivel, hogy a demonstrálók a város körül kijelölt tíz gyülekezőhelyen várják meg a csúcsforgalom levonultát.


Termelő városival
Miután a rendőrség már úgy ítélte meg, hogy a bevonulás nem okoz majd különösebb forgalmi fennakadásokat, rendőri felvezetéssel, 25-30 járműves csoportokban megindultak a Felvonulási tér felé.

A téren a délután folyamán a tüntetés szervezői melegedő- és büfésátrakat állítottak fel. Az elmaradt, illetve késve kifizetett agrártámogatásokat, valamint el nem adott árukészletük állami felvásárlását követelő termelők a hét végéig foglalták le a Felvonulási teret, de vezetőjük közlése szerint ennél akár hosszabb ideig is maradnak. Mint mondta, mindenáron megoldást akarnak problémáikra.

Elszántak

Az Index tudósítója arról számolt be, hogy a éjfél után, kedden hajnalban még mindig érkeztek termelők a budapesti Felvonulási térre. A kijelölt rész megtelt traktorokkal. A gazdákat 30-40 fős aktivistákból álló csoport 'Budapest veletek van' feliratú táblával fogadta.

A gazdák fűtött sátrakban melegednek, de gyakorlatilag mindenki szállodában, kollégiumban vagy magánszemélyeknél tölti az éjszakát.

A rendezvényen ellenzéki politikusok is feltűntek, például Tállai András fideszes képviselő, volt pénzügyminisztériumi államtitkár, illetve Font Sándor volt MDF-es, független képviselő.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft