Emma
9 °C
26 °C

Gémesi: Van még más lehetőség is

2006.04.14. 07:39
Gémesi György úgy véli, pártja ürügyet keresett arra, hogy ne tárgyaljon a Fidesszel a második választási fordulóban való együttműködésről.

Gémesi György, az MDF volt alelnöke, az MDF-Fidesz-KDNP közös képviselőjelöltje a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában pénteken reggel igen határozottan bírálta az MDF döntését és azt mondta: tárgyalni kellett volna a Fidesszel. Kijelentette: "nem lehet azt csinálni, amit az elnökség, hogy nem tárgyalunk, nem lépünk vissza és majd építkezünk 2010-re".

A politikus szerint az MDF nem azért indult jó programmal a választásokon, hogy ellenzékbe kerüljön, hanem hogy kormánytényezőként megvalósítsa elképzeléseit.

"Arról van szó, hogy ki szeretne kormányozni" - jelentette ki a politikus. Szerinte az MDF és a Fidesz programjait "simán össze lehetett volna fésülni". A riporter emlékeztette Gémesi Györgyöt, hogy Dávid Ibolya "második Mohácsnak" nevezte a Fidesz programját, amire a politikus azzal reagált, hogy csak a hatalomba kerülés után kellene eldönteni, hogyan egyezteti programját a két párt. A verseny szerinte még nem ért véget, de együttműködési szándék nélkül nem lesz siker.

Az MDF vagy a Fidesz padsorába ül-e majd Gémesi György a választások után - kérdezte a riporter. A Fidesz ajánlatát elutasító elnökségi ülés egyetlen ellenszavazója erre rejtélyesen úgy válaszolt, hogy "van még más lehetőség is".