Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Léleképítés a néma hősöknek Gödöllőn

2002.03.15. 16:37
Karcag, Pápa és Budapest mellett idén Gödöllő is felkerült az Országimázs Központ március 15-i ünnepség-listájára. Lett is színpad, kihangosítás, Varga Miklós. És sütött a nap.
Gödöllő alapvetően korrekt város. Közel fekszik Budapesthez, mellette megy az autópálya, most már kapuk nélkül, van neki kastélya, egyeteme, kultúrháza, kormánypárti polgármestere, szóval nagyjából mindene, ami manapság egy virágzó városhoz kell. Igaz, a választási plakátok alapján úgy tűnik, Gödöllőnek mindene van, kivéve a baloldali ellenzéket. Két MIÉP, egy Gémesi, két MIÉP, egy Gémesi. Így váltakoznak, szocialista plakátot találni elég nehéz, át nem ragasztottat pedig lehetetlen. A rossz nyelvek szerint ez nem egészen véletlen, de hát rossz nyelvekre nem adunk. Mellesleg ki az, aki keresi a választási plakátokat?

Varga Miklós, egymagában
A város idén már azt is kiérdemelte, hogy Karcag, Pápa és Budapest mellett Gödöllő is részesüljön az Országimázs Központ március 15-i rendezvényszervező tevékenységéből. Mint azt naponta ötvenszer hallhatta az ember a megemlékezéseket beharangozó reklámfilmben. Petőfi a polgárságot választotta, a gödöllői polgárság pedig a sárgabóbitás rézfúvószenekart. Legalábbis, akik eljöttek, előjátékként ezt hallgathatták.

A Központnak hála idén Gödöllő polgárai is láthatták Varga Miklóst, amint esőálló színpadról dalolja a Nemzeti Dalt (gyengébbeknek Talpra, magyar), félplayback megoldással, egymagában. Az esőálló színpad persze felesleges volt, most sem jött be a meteorológusok jóslata, nem esett, nem volt hideg, és a szél is alig fújt, sőt a nap sütött, aminek a Petőfi téri cukrászda tulajdonosa örülhetett a legjobban, mert fogyott a fagyi rendesen.

Gémesi György polgármester beszédet mond
A három, hazafias dalból álló Varga Miki-show után Gémesi György polgármester, az MDF alelnöke, nem mellesleg a város országgyűlési képviselője ragadta magához a szót, és egyből kiterjesztette az ünnepet 2002. március 15-ének néma hőseire, akik közöttünk vannak, elviselik a nehézségeket, és küzdenek, és izzadásuk árán növelik jókedvünket. Gémesi szerint mindazonáltal van még feladat bőven. Ilyen fontos dolog a lelkek építése, amiben a politikust a szeptember 11-i események is meggyőzték, mondván mindent le lehet győzni, egyedül a sziklaszilárd, erős akaratot nem. A képviselő ugyanakkor beszédében kerülte az aktuálpolitikai felhangokat, ami kampányidőszakban igen nagyvonalú dolog.

A műsort a Barátok köztből ismert, mellesleg viharos körülmények között kinevezett művházigazgató, Németh Kristóf versmondása zárta, melyet elég durva lenne szavalásnak nevezni, de később azért volt lovas felvonulás is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?