Árpád
-2 °C
3 °C

Gyurcsány nem érintettje a brókerbotránynak

2003.09.09. 18:37
Helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet nem jogerősen a Fővárosi Bíróság (FB) kedden azért, mert Gyurcsány Ferenc sportminisztert több írásában is abban a hamis színben tüntette fel, hogy a brókerbotrány érintettje.
A Magyar Nemzet július 19-ei cikkében arról írt: Kulcsár Attila ügyfelei között megtalálható a Gyurcsány Ferenchez köthető Altus Rt. a sikkasztás sértettje, vagy ahogy Pokorni Zoltán fogalmazott, a csalás elkövetője. Július 28-án pedig a napilap Kulcsár Attila ügyfelei közé sorolta Gyurcsány Ferenc cégét, az Altus Rt.-t.

Hamis színben

"A való tények hamis színben feltüntetésének klasszikus esete" - fogalmazott az FB a szóbeli ítélethirdetés során. Hozzátette: valós tény, hogy Gyurcsány Ferenc kizárólagos tulajdonában áll az Altus Rt., továbbá az is, hogy a cég a K&H Equities ügyfele.

A két valós tény egymás mellé állításával és a felperes személyének előtérbe helyezésével azonban a kifogásolt cikk azt a hamis látszatott keltette, mintha Gyurcsány Ferenc valami gyanús ügylettel lenne összefüggésbe hozható - mutatott rá indoklásában a Fővárosi Bíróság.

Fellebbeznek

A Magyar Nemzet jogi képviselője a tárgyaláson a kereset elutasítása mellett érvelve kifejtette: nem olvasható ki a kifogásolt cikkekből, hogy a felperes személyesen érintett, cége nevében pedig nem perelhet.

Úgy tűnik, a felperes azt kifogásolja, hogy a lap közölte azt a valós tényt, miszerint cége szerepelt Kulcsár Attila VIP-listáján - vélekedett a Magyar Nemzet jogi képviselője.

A tárgyalást követően az ügyvéd az MTI-vel közölte: fellebbeznek az elsőfokú határozat ellen. Abban az esetben a Gyurcsány Ferenc kontra Magyar Nemzet sajtóper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?