Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Gyurcsány Orbán után tartja évindító beszédét

2008.01.31. 11:57
Orbán Viktor február 13-án, Gyurcsány Ferenc pedig pár nappal később, 18-án, a parlamentben tartja évértékelő beszédét. Gyurcsány állítólag tervek helyett konkrétumokkal áll elő. A Fideszt nem érdekli, gyurcsány mikor értékel, szerintük ugyanis neki már senki sem hisz.

Gyurcsány Ferenc nem a tavaszi ülésszak első napján, hanem egy héttel később, február 18-án tart évindító beszédet a parlamentben. A miniszterelnök ott és akkor beszél először nyilvánosan az új kormányzati politikáról, amelyről az elmúlt hetekben külön-külön egyeztetett az MSZP különböző tagozataival és platformjaival.

A tervek szerint közvetlenül az évindító beszéd előtt rendkívüli kormány- és frakcióülést tartanak ezzel összefüggésben. Az új kormányzati politika lényegéről annyit tudni, hogy tervek helyett konkrétumokkal állnak elő és előre kiosztott feladatok, illetve határidők mentén halad a kormány.

A gödi oktatási központban tartott szerdai kihelyezett kormányülés után Daróczi Dávid kormányszóvivő azt mondta, a miniszterelnök arról is beszél majd parlamenti évindítójában, hogy az elmúlt másfél év politikája megteremtette a lehetőséget az első szakasz lezárásához, új politikai hangsúlyok megfogalmazásához.

Gyurcsány Ferenc 2005-ban tartott először évindító beszédet a parlamentben. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke február 13-án tartja szokásos országértékelő beszédét, így idén előbb beszél, mint az MSZP elnöke. Tavaly Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc parlamenti beszéde után néhány nappal tartotta országértékelőjét, akkor a Millenárison.

"Teljesen mindegy, hogy Gyurcsány Ferenc mikor mondja az évértékelő beszédét, ugyanis egy évértékelőnél nem az számít, egy héttel korábban vagy később mondják, hanem az hogy ki mondja és mit mond" - reagált a miniszterelnöki évértékelő csúszására Szijjártó Péter. A A Fidesz szóvivője szerint "márpedig Gyurcsánynak senki sem hisz, hiszen annyiszor vágta át Magyarországot és annyiszor vette semmibe az embereket, hogy hiába kezdi újra hazugságaival traktálni az országot, mert neki már senki sem hiszi".