Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Gyurcsány 'ott alvós' kormányülést tart

2004.10.02. 10:29
Gyurcsány Ferenc szerint nem előzte meg politikai alku Felkai László, a fővárosi közigazgatási hivatal vezetőjének leváltását. Lamperth helyén maradásáról szólva "méltányos megállapodásról" beszélt, és a Népszabadságnak adott interjúban azt is elárulta, hogy Áder János milyen szavakkal gratulált megválasztásához.
"Ami az ügy politikai dimenzióit illeti, ezek idekeverése nem megalapozott spekuláció" - nyilatkozta a Népszabadságnak adott interjúban Gyurcsány Ferenc kormányfő Felkai László, a fővárosi közigazgatási hivatal vezetőjének menesztéséről. A hivatalvezető korábban azért kívánt bírósághoz fordulni, mert szerinte összeférhetetlen Demszky Gábor főpolgármesteri és európai parlamenti képviselői megbízatása.
Demszky is cáfolta az alkut>>>
Felkai menesztése>>>
A közgyűlés szerint nem összeférhetetlen>>>

fotó: Barakonyi Szabolcs

Lamperth Mónika leváltásának tervéről Gyucsány elmondta: "Méltányos megállapodásokat kötöttünk". A kormánytagok névsorának kihirdetése után lemondott Nagy Sándorról és Keller Lászlóról kijelentette: "Nagy Sándor (_) nagyvonalú gesztust tett a lemondásával. Keller László elvégezte azt a munkát, amivel megbízta az előző miniszterelnök, méghozzá nem is akárhogyan."
Bővebben Nagy Sándor lemondásáról>>>
Amiből Nagy és Keller kimaradt>>>

"Soha semmi sincs végleg elintézve - mondta Gyurcsány a kormányátalakítás lezárását firtató kérdésre. - A jövő héten kétnapos, ott alvós kormányülést tartunk, ahol minden minisztert megkérek rá, hogy mondja el a terveit."

A miniszterelnök a Népszabadságnak elárulta: a parlamentben a megválasztása utáni percekben Orbán Viktor és Medgyessy Péter gratulált megbízatásához, Áder Jánosnak pedig Gyurcsány azt mondta: nagy küzdelem lesz. A Fidesz frakcióvezetője erre azt mondta: jó mulatság, férfimunka.