Emma
-2 °C
6 °C

Vádemelési javaslat a Milleniumi Országjáró ügyében

2003.06.11. 15:24
Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága vádemelési javaslattal zárta le az Országimázs Központ (OK) gazdálkodásával kapcsolatban folytatott nyomozást - jelentették be a rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján.
A tavaly májusban elrendelt nyomozás során csalás bűntettének alapos gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki Csépányi Nórát, a Happy End Kft. ügyvezetőjét és Tüske Szabolcsot, a MERT 2000 Rt. vezérigazgatóját, aki egyben a Happy End Kft. alkalmazottja is volt.

Ők alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy az OK megrendelésére, a Happy End Kft. által készített nyomdai kiadványok, például a Milleniumi Országjáró előállítási költsége kapcsán megtévesztették a központ munkatársait.

Gyanúsítottként hallgatták ki hanyag kezelés vétségének alapos gyanúja miatt Nagy Bernadettet, az OK volt osztályvezetőjét is, aki a kiadványokkal kapcsolatos igazolások és kifizetések során nem a tőle elvárható gondossággal járt el. Mindhárom gyanúsított esetében vádemelési javaslatot tett a rendőrség.

Az Index információi szerint a rendőrség ugyanakkor tovább folytatja a nyomozást a Happy End-ügyekben, mivel a mostani vádemelési javaslat csak egy apró eleme a Fidesz korábbi kampánycége körüli vélt visszaéléseknek. Egyelőre nem tudni, hogyan áll a milllenniumi ünnepségekkel kapcsolatos vizsgálat, vagy az Ezüsthajó Kft. tevékenysége ügyében indult nyomozás. A két Fidesz-közeli cég vezetői ellen hűtlenkezelés gyanújával nyomoz a rendőrség immár egy éve. A rendőrség munkáját ugyanakkor nagyban nehezíti, hogy az eljárás kiemelt ügyészi felügyelet mellett zajlik, így bármilyen nyomozati cselekményhez ügyészségi jóváhagyás szükséges, erre azonban jellemzően heteket kényszerűlnek várni a nyomozók.