Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Őrizetbe vették a Happy End volt alkalmazottját

2002.11.12. 07:10
A rendőrség kihallgatta, majd többszáz milliós csalás alapos gyanúja miatt őrizetbe vette a Happy End Kft. volt alkalmazottját, a MERT 2000 Rt. vezérigazgatóját, Tüske Szabolcsot, akit a nyomozók azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákat állított ki a Happy End-nek. A cég 867,5 millió forintért rendelte meg a Millenniumi Országjárót, melyet a Happy End csaknem egymilliárd forinttal drágábban számlázott tovább az Országimázs Központnak.
A hírt a közszolgálati televízió Kék Fény című műsorában megerősítette Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója is. Tüske Szabolcsnál házkutatást is tartottak. Az eljárás a MEH közpénzügyi államtitkárságának feljelentése nyomán indult.

A cég számlagyárként üzemelt

A Magyar Hírlap információi szerint a felelősség kérdése felvetődhet az Országimázs Központ esetében is, mely több százmillió forintot fizetett ki az adófizetők pénzéből a túlszámlázás nyomán.

A rendőrség szerint az egykori Országimázs Központot szándékosan tévesztette meg a Happy End Kft. és az általa alvállalkozóként bevont MERT 2000 Rt. A Happy End a Millenniumi Országjáró című kiadvány előállításával bízta meg a Részvénytársaságot 2000 márciusában. A nyomdai munkákkal végül a Szikra Lapnyomdát bízták meg. A MERT 2000 Részvénytársaság tényleges munkát nem végzett, hanem fiktív számlát állított ki a jogtalan haszon megszerzésére.

Az eddigi vizsgálat szerint a fiktív szerződésekkel és számlákkal a Miniszterelnöki Hivatalnál több mint 800 millió forintos kár keletkezett.

Kapcsolatok

A Happy Endet Wermer András, Orbán Viktor volt miniszterelnök tanácsadója alapította. A MERT 2000 Kft-ben Tüske Szabolcs társtulajdonosa az Axon Bérlet Kft., mely a szolnoki székhelyű Axon-csoport tagja, mely érintett volt a Wermer által irányított Millenáris Park beruházási és működtetési projektjében is.

A bíróság várhatóan szerdán dönt arról, hogy elrendeli-e a gyanúsított előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága kedden az MTI-t. A rendőrség csütörtökön sajtótájékoztatót tart az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?