Szilvia
5 °C
16 °C

A Happy End is fizette a Fidesz kampányát

2002.06.03. 09:06
A közbeszerzési eljárás nélkül milliárdos állami megrendelésekhez jutott Happy End Kft. fizette a Fidesz választási kampányának egy részét, és tízmillió forinttal támogatta a Fidesz kongresszusát is. A Happy End ügyében folytatott nyomozás keretében házkutatás és iratlefoglalás várható a közeljövőben a Miniszterelnöki Hivatalban is.
A Happy End Kft. részt vett a Fidesz 2002. évi választási kampányának finanszírozásában - derül ki a Magyar Hírlap birtokába jutott dokumentumokból. Az Euro-AWK Kft. nevű reklámcég 2002. március 1-jén kelt számlái szerint a Happy End Kft. fizette - összesen 3 millió forintot meghaladó mértékben - a Fidesz márciusi választási reklámtábláinak bérleti díját.

Plakátok, kongresszus

Az Euro-AWK Kft. 2000. december 22-én 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a Mahir Cityposter Kft.-ben, amely korábban a Mahir Rt. többségi tulajdonában állt. A milliárdos megbízásokat kapott magáncég ezzel pénzt juttatott a kormánypártnak, amely közbeszerzés nélkül százmilliókat fizetett neki az adófizetők pénzéből. Egy 1999. július 7-i dokumentumban az áll, hogy a Happy End Produkciós Kft. 10 millió forintot adott a Fidesz kongresszusára is.

Mindeközben a Legfőbb Ügyészség törvénysértőnek találta a Fidesz közeliként emlegetett, az elmúlt négy évben milliárdos állami támogatásokat elnyert Happy End Kft. és a kancellária között létrejött, úgynevezett eseti szerződéseket. Lapinformációk szerint a Happy End ügyében folytatott nyomozás keretében házkutatás és iratlefoglalás várható a közeljövőben a Miniszterelnöki Hivatalban is.

Egyelőre ismeretlen a tettes

Hetek múlva lehet csak gyanúsítottja a Happy End és az Ezüsthajó megrendelései kapcsán, ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt elrendelt nyomozásnak. A két cég a költségvetési milliókat az Országimázs Központtól kapta, hűtlenül kezelni pedig - jogi szakértők szerint - magáncégek saját vagyonukat nem tudják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?