Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdődtek a tanúkihallgatások Happy End ügyben

2002.06.12. 15:25
A Happy End és az Ezüsthajó Kft., valamint az Országimázs Központ közötti szerződések ellenőrzésének körülményeiről faggatták tanúként a rendőrök ma a Kormányzati Ellenőrzési és a Miniszterelnöki Hivatal munkatársait. A nyomozás hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folyik.
Ma megkezdődtek a tanúkihallgatások a Happy End és Ezüsthajó Kft. milliárdos állami megrendelései kapcsán, hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indult nyomozásban - értesült az Index. Németh László ezredes, a nyomozás egyik irányítója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a nyomozók ma reggel a Kormányzati Ellenőrzési és a Miniszterelnöki Hivatal munkatársait faggatták a Happy End és az Ezüsthajó Kft. valamint az Országimázs Központ közötti szerződések ellenőrzésének körülményeiről.

A két vizsgálat eredménye alapozta meg egyébként a hűtlen kezelés elkövetésének alapos gyanúját és így nyomozás megindítását is. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, és hónapok is eltelhetnek addig, amíg gyanúsítotti kihallgatásra sor kerülhet.

Számítógépet és iratot is adtak már vissza

Mindeközben a rendőrök ma talán tényleg befejezik a Dominíum Kft. csévharaszti telephelyén a több köbméternyi irat lefoglalását - mondta el kérdésünkre Németh László ezredes. A Happy End és az Ezüsthajó ügyében vizsgálódó nyomozók a két céggel kapcsolatos iratokat, számlákat keresik a Wermer András, a volt kormányfő tanácsadójának érdekeltségébe tartozó cégnél. Itt dolgozik ugyanis a Happy End és az Ezüsthajó könyvelője. Közben a Happy End Ervin utcai székhelyén lefoglalt iratok egy részét valamint több számítógépet is visszaadtak már a nyomozók a tulajdonosaiknak.

Az ügyészség viszgálja a Happy End panaszát

Az Index értesülése szerint megérkezett már a Fővárosi Főügyészségre az a két panasz, amit az Ervin utcai házkutatás miatt tettek az érintettek. A beadványokat már vizsgálják az ügyészségen, de tekintettel az ott lefoglalt nagy mennyiségű iratra, feltehetően időbe telik majd, mire elbírálják azokat.