Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Megkezdődtek a tanúkihallgatások Happy End ügyben

2002.06.12. 15:25
A Happy End és az Ezüsthajó Kft., valamint az Országimázs Központ közötti szerződések ellenőrzésének körülményeiről faggatták tanúként a rendőrök ma a Kormányzati Ellenőrzési és a Miniszterelnöki Hivatal munkatársait. A nyomozás hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folyik.
Ma megkezdődtek a tanúkihallgatások a Happy End és Ezüsthajó Kft. milliárdos állami megrendelései kapcsán, hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indult nyomozásban - értesült az Index. Németh László ezredes, a nyomozás egyik irányítója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a nyomozók ma reggel a Kormányzati Ellenőrzési és a Miniszterelnöki Hivatal munkatársait faggatták a Happy End és az Ezüsthajó Kft. valamint az Országimázs Központ közötti szerződések ellenőrzésének körülményeiről.

A két vizsgálat eredménye alapozta meg egyébként a hűtlen kezelés elkövetésének alapos gyanúját és így nyomozás megindítását is. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, és hónapok is eltelhetnek addig, amíg gyanúsítotti kihallgatásra sor kerülhet.

Számítógépet és iratot is adtak már vissza

Mindeközben a rendőrök ma talán tényleg befejezik a Dominíum Kft. csévharaszti telephelyén a több köbméternyi irat lefoglalását - mondta el kérdésünkre Németh László ezredes. A Happy End és az Ezüsthajó ügyében vizsgálódó nyomozók a két céggel kapcsolatos iratokat, számlákat keresik a Wermer András, a volt kormányfő tanácsadójának érdekeltségébe tartozó cégnél. Itt dolgozik ugyanis a Happy End és az Ezüsthajó könyvelője. Közben a Happy End Ervin utcai székhelyén lefoglalt iratok egy részét valamint több számítógépet is visszaadtak már a nyomozók a tulajdonosaiknak.

Az ügyészség viszgálja a Happy End panaszát

Az Index értesülése szerint megérkezett már a Fővárosi Főügyészségre az a két panasz, amit az Ervin utcai házkutatás miatt tettek az érintettek. A beadványokat már vizsgálják az ügyészségen, de tekintettel az ott lefoglalt nagy mennyiségű iratra, feltehetően időbe telik majd, mire elbírálják azokat.