Sára, Márió
2 °C
6 °C

Vádemelést javasolnak a Happy End alvállalkozója ellen

2003.01.11. 12:28
A Népszabadság információi szerint két hét múlva zárul a MERT 2000 Rt. ügyében indított nyomozás és a rendőrség vádemelési javaslattal él az ügyészség felé. A cég vezetője, Tüske Szabolcs ellen azért indult eljárás, mert a Millenniumi Országjáró nyomdai munkáiért kétszer annyit számlázott cége, mint amennyibe a lap kinyomtatása ténylegesen került. A rendőrség viszont tovább nyomoz az Ezüsthajó és a Happy End Kft. ügyében.
A Népszabadság információi szerint, ha az ügyészség jóváhagyja a rendőrség elképzeléseit, két hét múlva vádemelési javaslattal zárja le az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága a MERT 2000 Rt. vezetője ellen különösen nagy kárt okozó csalás miatt indított büntetőeljárást. Tüske Szabolcs ellen a Millenniumi Országjáró és a Magyarország mindannyiunké című kiadványok feltételezett túlszámlázása miatt nyomoztak.

A gyanú szerint Tüske Szabolcs 896 millió forintot meghaladó kárt okozott a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központjának azzal, hogy egyrészt kétszer akkora összegről állított ki számlát, mint amennyit a Szikra Lapnyomda a Millenniumi Országjáró című kiadvány elkészítéséért a MERT 2000 Rt. részére leszámlázott, másrészt pedig sem ő, sem a Happy End Kft. ügyvezetője nem tájékoztatta az imázsközpontot alvállalkozók bevonásáról.

Tüskét november elején előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, ám a másodfokon eljáró testület szabadlábra helyezte őt. A Népszabadság szombati összeállítása emlékeztette, hogy Tüskét szabadulása napján újabb bűncselekménnyel gyanúsították meg. E szerint 36 milliós túlszámlázás történt a "Magyarország mindannyiunké" című kiadvány esetében is, mert a Happy End kiadta a munkát a MERT 2000-nek, mely ugyancsak a Szikra Lapnyomdával készíttette el a kiadványokat, és noha tényleges munkát nem végeztek, kerestek az üzleten.

Az Országimázs Központ és a Happy End, illetve az Ezüsthajó Kft. között létrejött más szerződésekkel összefüggésben indított büntetőeljárások a napilap értesülései szerint tovább folytatódnak.