Marcell
19 °C
32 °C

Nem nyomoznak a hazaárulózás kapcsán

2002.03.14. 14:39
A Legfőbb Ügyészség bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozást a parlamenti hazaárulózás ügyében. Kövér László fideszes képviselő szerint valóban hazaárulóztak, de azt az MSZP provokálta.
A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal megtagadta a nyomozást a február 5-i parlamenti hazaárulózás ügyében csütörtökön. Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: korábban állampolgári feljelentés érkezett az ügyészségre, melynek tárgya a hazaárulás feljelentése elmulasztásának vétsége.

Nem bűncselekmény

Az ügyben a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal csütörtökön megtagadta a nyomozást, mert a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény - tette hozzá a szóvivő.

Keller László szocialista országgyűlési képviselő február 5-én ügyrendi felszólalás során közölte: a miniszterelnök bekiabálásában hazaárulónak nevezte az ellenzéket. Ezt követően a szocialista képviselők kivonultak a plenáris ülésről.

Kövér nem tagadta

Február 6-án Kövér László országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke sajtótájékoztató keretében arra a kérdésre, elhangzott-e a parlament előző napi ülésén a hazaáruló kifejezés, azt közölte: sajnálatosan nem először volt rá ok, hogy ez a minősítés az ellenzék egynémely megnyilatkozásával, illetve némelyik képviselőjével kapcsolatban el kellett hogy hangozzon.