Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem nyomoznak a hazaárulózás kapcsán

2002.03.14. 14:39
A Legfőbb Ügyészség bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozást a parlamenti hazaárulózás ügyében. Kövér László fideszes képviselő szerint valóban hazaárulóztak, de azt az MSZP provokálta.
A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal megtagadta a nyomozást a február 5-i parlamenti hazaárulózás ügyében csütörtökön. Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: korábban állampolgári feljelentés érkezett az ügyészségre, melynek tárgya a hazaárulás feljelentése elmulasztásának vétsége.

Nem bűncselekmény

Az ügyben a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal csütörtökön megtagadta a nyomozást, mert a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény - tette hozzá a szóvivő.

Keller László szocialista országgyűlési képviselő február 5-én ügyrendi felszólalás során közölte: a miniszterelnök bekiabálásában hazaárulónak nevezte az ellenzéket. Ezt követően a szocialista képviselők kivonultak a plenáris ülésről.

Kövér nem tagadta

Február 6-án Kövér László országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke sajtótájékoztató keretében arra a kérdésre, elhangzott-e a parlament előző napi ülésén a hazaáruló kifejezés, azt közölte: sajnálatosan nem először volt rá ok, hogy ez a minősítés az ellenzék egynémely megnyilatkozásával, illetve némelyik képviselőjével kapcsolatban el kellett hogy hangozzon.