Kulcsár ügyvédje védence nyilvánosságra került vallomásairól

MTI
2004.10.03. 23:03
Kulcsár Attila ügyvédje egy vasárnapi televíziós műsorban azt mondta, feltételezése szerint védence vallomásai között szelektál a vallomás részleteit nyilvánosságra hozó újság. "Feltételezem, azért, mert valamilyen szempontból válogatnak" - mondta Zámbó Gyula a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában arra az újságírói kérdésre, hogy feltűnt-e neki: a védence vallomásaiból részleteket közlő újság "nagyobbrészt baloldali politikusok érintettségét árulja el".

Zámbó Gyula kijelentette: biztos abban, az ügyészségnek hozzá hasonlóan éppúgy az az érdeke, hogy Kulcsár Attila vallomásából "ne kerüljenek ki információk akkor sem, hogy ha ezek az információk valósak, akkor meg főleg nem, ha nem azok".

A brókerbotrányban többmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila március 30-a óta van Magyarországon előzetes letartóztatásban. Előtte mintegy kilenc hónapig Bécsben volt kiadatási őrizetben. A férfit csütörtökön helyezte a bíróság előzetes letartóztatásból házi őrizetbe. A Magyar Nemzet című napilapban a közelmúltban Kulcsár Attilának tulajdonított vallomások jelentek meg, amelyek kormánypárti politikusok érintettségére vonatkoztak.