'Komoly gondok vannak a népszavazás ügyében'

MTI
2004.11.05. 19:53
Ki kell írni a népszavazásokat azokban a kérdésekben, amelyekben a kellő számú aláírás összegyűlt, de "rettenetesen komoly" gondok vannak a december 5-ei referendummal - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke pénteken Kecskeméten, a Hozam Klub rendezvényén. "Az első kérdés (...) az egészségügyi intézmények privatizációjáról szól. Elég nehéz ma megfogalmaznom, hogy mik az egészségügyi intézmények. A magánpatikák? A háziorvosok? És még sorolhatnék néhány más dolgot" - közölte a politikus.

Dávid Ibolya a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazásról azt közölte, hogy komoly félelmei vannak a referendummal kapcsolatban. Nincs ma Magyarországon olyan csoport, amely biztosan meg tudná mondani, hogy a kettős állampolgárság mit jelent. Márpedig annak, aki elmegy kampányolni, végig kell ezeket gondolnia - közölte az MDF elnöke. "A legnagyobb veszélyt viszont abban látom, hogy érvénytelen és eredménytelen népszavazás lesz" - mondta.

"Mégis azt mondom, hogy mi mindent megteszünk, hogy érvényes és eredményes legyen a népszavazás, hogy az emberek menjenek el szavazni, és a kettős állampolgárságról szavazzanak igennel, miközben meggyőződésem, hogy a másik kérdésre nemmel kellene szavaznunk" - mondta Dávid Ibolya.