Árpád
-2 °C
4 °C

Helyén marad az ORFK vezetője

2013.04.11. 20:28

Nem meneszti országos rendőrfőkapitányi pozíciójából Papp Károlyt a belügyminiszter - olvasható a police.hu közleményében.

Az izsáki rendőrörs két rendőre súlyosan bántalmazott egy 47 éves román állampolgárságú férfit, akit kisebb értékű lopás gyanújával állítottak elő. A férfi belehalt sérüléseibe.

Pintér Sándor bizalmáról biztosította az országos rendőrfőkapitányt, majd hangsúlyozta, hogy senki nem állhat a törvények felett, és ez alól a rendőrök sem kivételek. Az emberi jogok tiszteletben tartására különös hangsúlyt fektető, 2013. februárja óta pozícióban lévő Papp Károly vezérőrnagy tényfeltáró vizsgálatot indított, hogy hasonló eset még egyszer ne történhessen meg. A gyilkosság elkövetőinek mihamarabbi felelősségre vonását a belügyminisztérium is szorgalmazza, akik minden segítséget megadnak a nyomozó ügyészségnek, hogy kiderüljön az igazság, és a tettesek méltó büntetést kapjanak.

Pintér Sándor elmondta, a lemondásról az országos rendőrfőkapitány dönt, de az elsődleges cél egyelőre az igazság kiderítése és a bűnösök felelősségre vonása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?