Helyén marad az ORFK vezetője

2013.04.11. 20:28

Nem meneszti országos rendőrfőkapitányi pozíciójából Papp Károlyt a belügyminiszter - olvasható a police.hu közleményében.

Az izsáki rendőrörs két rendőre súlyosan bántalmazott egy 47 éves román állampolgárságú férfit, akit kisebb értékű lopás gyanújával állítottak elő. A férfi belehalt sérüléseibe.

Pintér Sándor bizalmáról biztosította az országos rendőrfőkapitányt, majd hangsúlyozta, hogy senki nem állhat a törvények felett, és ez alól a rendőrök sem kivételek. Az emberi jogok tiszteletben tartására különös hangsúlyt fektető, 2013. februárja óta pozícióban lévő Papp Károly vezérőrnagy tényfeltáró vizsgálatot indított, hogy hasonló eset még egyszer ne történhessen meg. A gyilkosság elkövetőinek mihamarabbi felelősségre vonását a belügyminisztérium is szorgalmazza, akik minden segítséget megadnak a nyomozó ügyészségnek, hogy kiderüljön az igazság, és a tettesek méltó büntetést kapjanak.

Pintér Sándor elmondta, a lemondásról az országos rendőrfőkapitány dönt, de az elsődleges cél egyelőre az igazság kiderítése és a bűnösök felelősségre vonása.