Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vendéglátóipari cégek finanszírozzák a jobbos hírtévét

2002.10.02. 09:23
December elején indul napi 17 órás műsorral a "polgári Magyarország televíziója", a Hír TV. A csatorna vezérigazgatója Borókai Gábor, az előző kormány szóvivője, főszerkesztője pedig Dlusztus Imre, a Dél Magyarország korábbi első embere lesz - írja a Népszabadság. A kábelen sugárzó adás pénzügyi forrásait magyar szálloda- és vendéglátóipari befektetők biztosítják. A képernyőn feltűnik Philip, a Viva TV korábbi műsorvezetője, de Lovas Istvánnak is szerepet szánnak.
Kábelen sugározzák majd a tervek szerint december elején induló Hír TV napi 17 órás műsorát - írja a Népszabadság. A lap beszámolója szerint a csatorna már megtette üzleti ajánlatát a kábelszolgáltatóknak. A "polgári nyilvánosság eszközeként" beharangozott csatorna létrehozásáról a választások után röppentek fel az első hírek. A tízmilliárdos nagyságrendben mozgó üzleti elgondolások úgy mérséklődtek, hogy a vidéki tudósítókat is foglalkoztató tematikus csatornát egymilliárd forint alatti összegből vezetik be a magyar kábelpiacra.

Az Infó Rádióval együttműködve

"A tévé mögött magyar szálloda- és vendéglátóipari befektetők állnak" - nyilatkozta a Népszabadságnak Borókai Gábor, a Hír TV vezérigazgatója, az Orbán-kormány szóvivője, aki arról is beszámolt, hogy van egy magyar származású külföldi tulajdonosuk is. A főszerkesztő Dlusztus Imre, a Dél-Magyarország egykori vezetője lesz, a műsort pedig Borókai állítása szerint az Info Rádióval szakmailag együttműködve készítik.

Húszpercenként hírek

A leendő főszerkesztő a Népszabadságnak terveiről azt mondta: higgadt, értékközlő televíziót akar, olyan orgánumot, amelyik láttán az jut a nézők eszébe, hogy nem volt hiábavaló az elmúlt 12 év. "A skalpvadászokat nem fogjuk támogatni" - mondta a lapnak Dlusztus. A műsorrendről azt nyilatkozta: a híreket húszpercenként ismétlik majd. A vendégek a Hír TV-ben nem fotelban ülnek majd és az osztott képernyő előnyeit is szeretnék kihasználni.

Lovas is feltűnhet a képernyőn

A leendő szereplőkről a főszerkesztő csak annyit árult el, hogy Philip, a Viva TV és a Fidesz naggyűléseinek műsorvezetője náluk fog dolgozni, és ha kemény véleményeket kell ütköztetni, feltűnhet a képernyőn Lovas István is. Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hány háztartásban lesz fogható a kábelen terjesztett adás. Az már most eldőlt, hogy a Hír TV önálló, fizetős csatorna lesz - miként a Spektrum, Filmmúzeum és ATV -, azaz a szolgáltatók műholdról kapják a gyártótól a műsort, melyet aztán saját csomagjaikban terjeszhetnek.