Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Philip a Fidesz hírtévéjén

2002.09.13. 13:14
Az önálló csatorna alapítása, a Satelit és a Filmmúzeum átalakítása után a "Fidesz-közeli" Hír Tévé szervezői számára új tervként vetődött fel, hogy az ATV egyik műsorsávjában indítanák meg a programot. A jobboldal nyár elején beharangozott csatornáján szerephez jut majd a Viva+-tól nemrégiben távozott Philip, a Fidesz és a polgári körök rendezvényeinek moderátora is. Az elhúzódó szervezés miatt azonban a "másik nyilvánosság" információira vágyók valószínűleg még hónapokig hírtévé nélkül maradnak.
Az önálló csatorna bevezetésének kezdeti terve helyett az utóbbi hetekben már szerényebb üzleti elgondolásokkal állt elő a Borókai Gábor, volt kormányszóvivő által szervezett televízió.

Népszerű helyen

A legutóbbi ötlet szerint a "másik nyilvánosság" televíziója az ATV-n indítaná meg adását. Az Index úgy tudja, hogy az elmúlt hetekben a Napkelte műsorsávjáról folytak tárgyalások a kábeltévé vezetésével, miután felvetődött, hogy Gyárfás Tamás produkciója a közeljövőben az m1-re költözik. A megbeszélések azonban zátonyra futottak, mert egyelőre bizonytalan, hogy valóban csatornát vált-e a népszerű reggeli műsor.

Bejáratott arccal

Rákay Kálmán
Információink szerint az alapítók Philipet (polgári nevén Rákay Kálmánt), a Fidesz-kampányrendezvények és a polgári körös megmozdulások állandó műsorvezetőjét is megnyerték a leendő hírcsatornának. Mint ismertes, Philip augusztus közepén jelentette be, hogy távozik a Viva+-tól. Philip kérdésünkre megerősítette, hogy csatlakozott az előkészítést végző stábhoz, ám a szervezőcsapat létszámáról és az indulás lehetséges időpontjáról nem kívánt nyilatkozni. Úgy tudjuk, hogy a tervezett inforádiós műsorstruktúra megvalósításához a Magyar Nemzettől és a Heti Választól is várnának újságírókat.

Kevés pénzen

A jobboldali televízió végleges tervei körüli bizonytalanságot jelzi, hogy a vállalkozás kezdetben 600 milliós ajánlatot tett a Satelit vezetésének, az elmúlt hónapban azonban már 200 millió forint körüli összegből kívánták volna megoldani a stúdió felszerelését. A korábban ígértnél jóval hosszabb indulási próbálkozást követően a polgári körök Szabadság téri tüntetésén Orbán Viktor újabb megoldást vetett fel, amely szerint állami pénzből, a közszolgálati tévé ideológiai alapon történő megosztásával kellene televízióhoz juttatni a jobboldal támogatóit.