Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hírtévé: sorban állnak a befektetők

2002.06.28. 08:18
A szükséges pénz már megvan ahhoz, hogy szeptemberben - kezdetben három órában - elkezdhesse műsorát Magyarország első hírtévéje. A Borókai Gábor ex-kormányszóvivő, leendő igazgató és Tarr Péter, az Inforádió lemondott főszerkesztője, leendő vezető neve által fémjelzett csatorna a Fidesz újabb próbálkozása "a másik nyilvánosság" szélesítésére.
Tarr Péter, az Inforádió nemrégiben lemondott főszerkesztője információk szerint a szeptemberben induló Hírtévé televíziós csatornát vezeti majd. A "Fidesz közeli" kábeltévé valószínűleg visszafogottan, de része lenne az Orbán Viktor által meghirdetett másik nyilvánosságnak.

Önállósodás csak 2003-ban

A Hírtévé az első három-négy hónapban a Filmmúzeum adásába illesztve, pontosabban a filmcsatorna adáskezdése előtti három órában fog hírműsorral jelentkezni - nyilatkozta Borókai Gábor leendő igazgató, volt kormányszóvivő a Magyar Hírlapnak. A Filmmúzeum és a Pax tévé egyik tulajdonosa, a Napocska Kft. által létrehozandó hírcsatorna a jövő évben önállósodhat, amikor már napi 17 órában lesz látható. A Filmmúzeum adása jelenleg 1,1 millió háztartásba jut el.

A sűrűn - kevesebb mint óránként - hírblokkokat sugárzó tematikus televízió mintája az amerikai CNN és a hazai Inforádió lenne.

Az önkormányzati választásokra készülnek

Az Orbán-kabinet szóvivője a napilapnak részleteket nem árult el a beruházási és a működési költségekről, sem arról, milyen felszereltséggel és hány emberrel oldják meg a hírszolgáltatást. Annyit azonban elárult, hogy a tulajdonosi kör lényegében teljes, már csak a csatornát működtető részvénytársaság megalakítása van hátra.

Borókai jelezte, az elmúlt időben többen is jelentkeztek befektetési szándékkal. E nélkül is igen jó azonban az esélye annak, hogy a jelenlegi feltételekkel elindítható a csatorna szeptemberben, vagyis az önkormányzati választási kampány hajrájában.