Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Hírtévé: sorban állnak a befektetők

2002.06.28. 08:18
A szükséges pénz már megvan ahhoz, hogy szeptemberben - kezdetben három órában - elkezdhesse műsorát Magyarország első hírtévéje. A Borókai Gábor ex-kormányszóvivő, leendő igazgató és Tarr Péter, az Inforádió lemondott főszerkesztője, leendő vezető neve által fémjelzett csatorna a Fidesz újabb próbálkozása "a másik nyilvánosság" szélesítésére.
Tarr Péter, az Inforádió nemrégiben lemondott főszerkesztője információk szerint a szeptemberben induló Hírtévé televíziós csatornát vezeti majd. A "Fidesz közeli" kábeltévé valószínűleg visszafogottan, de része lenne az Orbán Viktor által meghirdetett másik nyilvánosságnak.

Önállósodás csak 2003-ban

A Hírtévé az első három-négy hónapban a Filmmúzeum adásába illesztve, pontosabban a filmcsatorna adáskezdése előtti három órában fog hírműsorral jelentkezni - nyilatkozta Borókai Gábor leendő igazgató, volt kormányszóvivő a Magyar Hírlapnak. A Filmmúzeum és a Pax tévé egyik tulajdonosa, a Napocska Kft. által létrehozandó hírcsatorna a jövő évben önállósodhat, amikor már napi 17 órában lesz látható. A Filmmúzeum adása jelenleg 1,1 millió háztartásba jut el.

A sűrűn - kevesebb mint óránként - hírblokkokat sugárzó tematikus televízió mintája az amerikai CNN és a hazai Inforádió lenne.

Az önkormányzati választásokra készülnek

Az Orbán-kabinet szóvivője a napilapnak részleteket nem árult el a beruházási és a működési költségekről, sem arról, milyen felszereltséggel és hány emberrel oldják meg a hírszolgáltatást. Annyit azonban elárult, hogy a tulajdonosi kör lényegében teljes, már csak a csatornát működtető részvénytársaság megalakítása van hátra.

Borókai jelezte, az elmúlt időben többen is jelentkeztek befektetési szándékkal. E nélkül is igen jó azonban az esélye annak, hogy a jelenlegi feltételekkel elindítható a csatorna szeptemberben, vagyis az önkormányzati választási kampány hajrájában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!