Gusztáv
3 °C
6 °C

A Fidesz reklámozza a Magyar Nemzetet

2002.06.11. 15:54
Ha Orbán Viktor hívei közül valaki még nem rendelte volna meg a "másik nyilvánosság" lapjait, most már egyre nehezebben bújhat ki az exminiszterelnök óhaja elől. A Fidesz úgynevezett Demokráciaközpontja ugyanis a Magyar Nemzet és a Demokrata reklám és megrendelőlapját küldte szét a bejelentkezett polgári sejteknek. Az emailen küldött csomagban Orbán levele mellett 13 fideszes terjedelmes kormánykritikáját is megkapták a mozgalmárok.
"Kiütötték kezünkből a kormányzás eszközét. Mondhatnánk, elveszítettünk valamit, valami fontosat. Mégis megnyertünk valamit. Valamit, ami Magyarország, a polgári világ számára sokkal fontosabb, mint a kormányzás. Megnyertük egymást" szólítja meg a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör képviseletében Orbán Viktor az úgynevezett Demokráciaközpontba bejelentkezett csoportok tagjait. A kedden szétküldött első üzenetben bő olvasnivalót és egy meghívót postázott a mozgalmat szervező iroda, amely Hende Csaba vezetésével a Fidesz központjában működik.

Polgári promóció

Az exminiszterelnök korábbi bejelentését megismételve ismét "a hivatalos - az ellenfelet támogató - média mellett a nemzet másik nyilvánosságának" támogatását kérte levelében a polgári köröktől. Kérését a Demokráciaközpont most megtoldotta azzal, hogy a Magyar Nemzetet 40 százalékos előfizetési kedvezménnyel, a Heti Választ képes promócióval reklámozza, de szétküldte a Demokrata online megrendelőlapját is a "célközönség" körében. Orbán a mozgalom feladataként jelölte meg azt is, hogy amint az Országos Választási Bizottság jóváhagyja a népi kezdeményezésre szánt kérdéseket, azonnal indítsák meg az aláírások gyűjtését a választási voksok újraszámlálása érdekében. A szervezők június 16.-án vasárnapra a Margitszigetre hívták "tapasztalatcserére" a polgári körök tagjait.

Kocsonya és epe Pokornitól

A Demokráciaközpont Orbán lapjai mellett más olvasnivalót is kínál a körösöknek. A szétküldött üzenetben 13 fideszes politikus véleménye is megtalálható a Medgyessy-kormány tevékenységéről. Pokorni Zoltán Fidesz-elnök a kormányprogramot általánosságban "megdermedt lé, a hús nélküli kocsonyaként" jellemzi, hozzátéve: "ráadásul erre az egész kocsonyára ráfröccsent a gyűlölködés keserű epéje is". A polgári körök számára elküldött terjedelmes dokumentumok nagy része a Fidesz szakmai kabinetjei által szervezett találkozókon elhangzott beszédek teljes változata. Mint emlékezetes, az ellenzéki párt egy konferenciasorozatot szentelt a kormányprogram "kritikai kiadására".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!