Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz reklámozza a Magyar Nemzetet

2002.06.11. 15:54
Ha Orbán Viktor hívei közül valaki még nem rendelte volna meg a "másik nyilvánosság" lapjait, most már egyre nehezebben bújhat ki az exminiszterelnök óhaja elől. A Fidesz úgynevezett Demokráciaközpontja ugyanis a Magyar Nemzet és a Demokrata reklám és megrendelőlapját küldte szét a bejelentkezett polgári sejteknek. Az emailen küldött csomagban Orbán levele mellett 13 fideszes terjedelmes kormánykritikáját is megkapták a mozgalmárok.
"Kiütötték kezünkből a kormányzás eszközét. Mondhatnánk, elveszítettünk valamit, valami fontosat. Mégis megnyertünk valamit. Valamit, ami Magyarország, a polgári világ számára sokkal fontosabb, mint a kormányzás. Megnyertük egymást" szólítja meg a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör képviseletében Orbán Viktor az úgynevezett Demokráciaközpontba bejelentkezett csoportok tagjait. A kedden szétküldött első üzenetben bő olvasnivalót és egy meghívót postázott a mozgalmat szervező iroda, amely Hende Csaba vezetésével a Fidesz központjában működik.

Polgári promóció

Az exminiszterelnök korábbi bejelentését megismételve ismét "a hivatalos - az ellenfelet támogató - média mellett a nemzet másik nyilvánosságának" támogatását kérte levelében a polgári köröktől. Kérését a Demokráciaközpont most megtoldotta azzal, hogy a Magyar Nemzetet 40 százalékos előfizetési kedvezménnyel, a Heti Választ képes promócióval reklámozza, de szétküldte a Demokrata online megrendelőlapját is a "célközönség" körében. Orbán a mozgalom feladataként jelölte meg azt is, hogy amint az Országos Választási Bizottság jóváhagyja a népi kezdeményezésre szánt kérdéseket, azonnal indítsák meg az aláírások gyűjtését a választási voksok újraszámlálása érdekében. A szervezők június 16.-án vasárnapra a Margitszigetre hívták "tapasztalatcserére" a polgári körök tagjait.

Kocsonya és epe Pokornitól

A Demokráciaközpont Orbán lapjai mellett más olvasnivalót is kínál a körösöknek. A szétküldött üzenetben 13 fideszes politikus véleménye is megtalálható a Medgyessy-kormány tevékenységéről. Pokorni Zoltán Fidesz-elnök a kormányprogramot általánosságban "megdermedt lé, a hús nélküli kocsonyaként" jellemzi, hozzátéve: "ráadásul erre az egész kocsonyára ráfröccsent a gyűlölködés keserű epéje is". A polgári körök számára elküldött terjedelmes dokumentumok nagy része a Fidesz szakmai kabinetjei által szervezett találkozókon elhangzott beszédek teljes változata. Mint emlékezetes, az ellenzéki párt egy konferenciasorozatot szentelt a kormányprogram "kritikai kiadására".