Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megsemmisültek az iratok, bizonyíthatatlan a kartellgyanú

2007.05.14. 22:06
Megsemmisítette egy 2003-as közbeszerzési eljárás iratanyagát a Honvédelmi Minisztérium, így a Gazdasági Hivatal nem tudta lefolytatni eljárását egy kartellgyanú ügyében. A minisztérium úgy érzi, "minden segítséget megadott".

Megszüntette a kartellgyanú miatt indított eljárást a Honvédelmi Minisztérium egyik közbeszerzési eljárása ügyében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Mint a GVH közleményéből kiderült, a minisztérium az előírásokat megszegve megsemmisítette a közbeszerzési eljárás iratanyagát, így nem lehetett bizonyítani a feltételezett jogsértéseket.

A GVH tavaly június 29-én kartell gyanúja miatt indított versenyfelügyeleti eljárást a Synergon Informatikai Nyrt.-vel, a HP Magyarország Kft.-vel és az Atigris Informatika Zrt.-vel szemben annak tisztázására, hogy a vállalkozások a HM által 2003-ban kiírt, 8000 felhasználónak vásárolandó Microsoft programcsomaggal kapcsolatban végeztek-e olyan egyeztetéseket, amelyek alkalmasak a verseny korlátozására, a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény megsértésére.

A jogsértés gyanúját az eljárás alá vont vállalkozások közötti kommunikációra utaló iratok támasztották alá. A cégeknél fellelhető iratok azonban nem bizonyultak elegendőnek a kartellgyanú igazolására, a HM birtokában levőket meg megsemmisítették.

A HM tudomásul vette az eljárás megszüntetését. Közleményük szerint a minisztérium "minden segítséget megadott", "a fellelhető iratanyagot maradéktalanul a GVH rendelkezésére bocsátotta".