Árpád
-2 °C
4 °C

Ügyészségi csúcsnyomozószerv alakul

2000.09.08. 10:47
Megszűnik a közlekedési osztály, de önálló nyomozói osztály és a kiemelt ügyek osztálya alakul meg, a gyermek és ifjúságvédelmi osztályt kiemelten fogják kezelni, és jobban odafigyelnek a sajtóval folyó kommunikációra - mindezt Polt Péter főügyész két-négy év alatt szeretné megvalósítani az általa vezetett intézmény szerkezeti átalakítása keretében.

Polt Péter eredményesebb ügyészséget akar.
Hatékonyabb, rugalmasabb és eredményesebb lesz a szerkezetváltozás következtében a Legfőbb Ügyészség - ígért csütörtöki sajtótájékoztatóján a legfőbb ügyész, Polt Péter. A szerkezeti reform kigondolásakor a főügyész három fő irányelvet tartott szem előtt: hazánk küszöbön álló EU-csatlakozását, az informatikai forradalmat, illetve a bűnözés mennyiségi és minőségi változását.

A közlekedési osztályt megszüntetnék, az ott dolgozókat a szerkezetváltás következtében adódó új feladatok elvégzésével bíznák meg. Hiszen a környezetvédelmi kérdésekkel, a gyermek és ifjúsági problémákkal kiemelten szeretnének foglalkozni, a sajtókommunikációs feladatoknak is eleget akarnak tenni. A főügyész elképzelései szerint minden ügyészségen önálló sajtószóvivői iroda létesülne.

A Legfőbb Ügyészség már sohasem lesz a régi.
Ennél fontosabb azonban, hogy a rendőrségi szervektől technikailag önálló nyomozói irodát már ősztől fel akarnak állítani, ami nagyban megkönnyítené és gördülékennyé tenné a nyomozói tevékenységet. Polt szerint a bűnözés minőségbeli és mennyiségbeli változása, szervezett, határokon átnyúló jellege miatt indokolt a kiemelt ügyek osztálya. Az országos hatáskörű szervezetben a legjobb szakemberek nyomozhatnak a fontosabb ügyekben.

A változás az alkalmazottak 20-30 százalékát érinti: nem fogják sokan elveszíteni munkahelyüket, bár egyes osztályok megszűnnek, új feladatkörök, főosztályok alakulnak. A főügyész két-négy év alatt szeretné a változtatásokat végrehajtani, bár ez függ az előirányzott költségvetési összegtől is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?