Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keller a MeH államtitkára lesz

2002.06.27. 12:01
A közpénzek átlátható és ellenőrizhető felhasználása felett őrködik majd Keller László, akinek Medgyessy Péter kormányfő a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárává való kinevezését kezdeményezte.
Medgyessy Péter miniszterelnök kezdeményezi Keller László országgyűlési képviselőnek a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárává történő kinevezését. Az új politikai államtitkár számára a miniszterelnök feladatul szabta az átláthatóság és ellenőrizhetőség követelményének megfelelően,valamint a tiszta közélet jegyében a közpénzek felhasználásával kapcsolatos ellenőrzési rendszerek összehangolását.

Keller László feladata lesz továbbá, az EU-csatlakozással kapcsolatos követelményeknek megfelelően, az ellenőrzési rendszerek továbbfejlesztésre vonatkozó javaslatok kidolgozása.

Pártállásra és kormányzati pozícióra tekintet nélkül

Medgyessy Péter miniszterelnök hétfőn megbeszélést folytatott a közpénzek felhasználásának ellenőrzéséért felelős miniszterekkel. A találkozón részt vett az Országos Rendőrfőkapitány, az APEH elnöke, a VPOP országos parancsnoka, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke és a Szerencsejáték Felügyelet elnöke is.

A találkozón a kormányfő egyértelműen megfogalmazta elvárásait: valamennyi érintett szervnek következetesen, határozottan és gyorsan kell eljárnia a közpénzek felhasználásával kapcsolatos visszaélésekkel szemben.

E fellépés során szigorúan a törvényeknek megfelelően, pártállásra illetve kormányzati pozícióra tekintet nélkül kell eljárni. Ez irányadó a múltban elkövetett visszaélésekre is. A miniszterelnök felszólította az illetékes szervek vezetőit, hogy fogalmazzák meg azokat a jogszabály módosítási javaslatokat, amelyek a hatékonyabb fellépés érdekében szükségesnek tartanak.