Gusztáv
3 °C
6 °C

Keller a MeH államtitkára lesz

2002.06.27. 12:01
A közpénzek átlátható és ellenőrizhető felhasználása felett őrködik majd Keller László, akinek Medgyessy Péter kormányfő a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárává való kinevezését kezdeményezte.
Medgyessy Péter miniszterelnök kezdeményezi Keller László országgyűlési képviselőnek a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárává történő kinevezését. Az új politikai államtitkár számára a miniszterelnök feladatul szabta az átláthatóság és ellenőrizhetőség követelményének megfelelően,valamint a tiszta közélet jegyében a közpénzek felhasználásával kapcsolatos ellenőrzési rendszerek összehangolását.

Keller László feladata lesz továbbá, az EU-csatlakozással kapcsolatos követelményeknek megfelelően, az ellenőrzési rendszerek továbbfejlesztésre vonatkozó javaslatok kidolgozása.

Pártállásra és kormányzati pozícióra tekintet nélkül

Medgyessy Péter miniszterelnök hétfőn megbeszélést folytatott a közpénzek felhasználásának ellenőrzéséért felelős miniszterekkel. A találkozón részt vett az Országos Rendőrfőkapitány, az APEH elnöke, a VPOP országos parancsnoka, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke és a Szerencsejáték Felügyelet elnöke is.

A találkozón a kormányfő egyértelműen megfogalmazta elvárásait: valamennyi érintett szervnek következetesen, határozottan és gyorsan kell eljárnia a közpénzek felhasználásával kapcsolatos visszaélésekkel szemben.

E fellépés során szigorúan a törvényeknek megfelelően, pártállásra illetve kormányzati pozícióra tekintet nélkül kell eljárni. Ez irányadó a múltban elkövetett visszaélésekre is. A miniszterelnök felszólította az illetékes szervek vezetőit, hogy fogalmazzák meg azokat a jogszabály módosítási javaslatokat, amelyek a hatékonyabb fellépés érdekében szükségesnek tartanak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!