Tekla
7 °C
19 °C

Medgyessy: talán hibát követtem el

2002.06.23. 10:49
Talán hibát követtem el akkor, amikor a közvéleménynek nem egészen világosan és egyértelműen mondtam el, hogy mi történt a múltban - jelentette ki Medgyessy Péter miniszterelnök vasárnap a Magyar ATV televíziós csatorna Nap-kelte című műsorának adott telefoninterjúban.
A kormányfő a sevillai EU-csúcson vett részt, és annak elhúzódása miatt lekéste a repülőgépet, így csak vasárnap érkezik haza Spanyolországból. Közölte: az EU-csúcson is szóba került elhárító tiszti múltja, de afelett tárgyalópartnerei átsiklottak, nem foglalkoztak vele.

A kormányfő szerint nem történt semmi különös

A nemzetközi világban semmifajta megrökönyödést nem keltett a dolog. Nagyon sok ország van, ahol az első számú vezető valamilyen módon kötődött akár a hírszerzéshez, akár a kémelhárításhoz - fogalmazott Medgyessy Péter. Hangsúlyozta: a nyilvánosságra került adatok nem érintik Magyarország nemzetközi kapcsolatait.

A miniszterelnök kitért arra, hogy az év második felében az EU soros elnöki tisztét betöltő Dánia kormányfője látogatásra hívta meg, aminek július 10-én tesz eleget. Ezt megelőzően, július 4-én Medgyessy Péter a Vatikánba utazik, ahol II. János Pál pápa fogadja audiencián.