Szilvia
5 °C
16 °C

Dulakodó fideszes országgyűlési képviselőt állítottak elő

2007.07.09. 18:00
Rendőrökkel dulakodott egy Fejér megyei fideszes képviselő hétfőn hajnalban. Lengyel Zoltán nem tudta igazolni magát, összevitatkozott a rendőrökkel, akik végül előállították.

Dulakodásba torkollott egy országgyűlési képviselő és az őt igazoltató rendőrök vitája hétfő hajnalban Budán, adta hírül a Havariapress. Úgy tudjuk, hogy Lengyel Zoltán, a Fidesz Fejér megye, hatos számú egyéni választókerületi képviselője keveredett vitába a rendőrökkel. A Fidesz hétfőn este megerősítette értesüléseinket.

A történtek részletei nem teljesen világosak, egyelőre úgy tudni, hogy a képviselő autójával az Alagút utcában hajtott, amikor a rendőrök megállították és igazoltatták. Mivel nem voltak nála az iratai, a képviselő szóváltásba keveredett a rendőrökkel, akik végül kirángatták autójából. A dulakodás közben a képviselő karórájának fémszíja elszakadt és az óra leesett a kezéről. A rendőrök a képviselőt a kerületi kapitányságon előállították, ahol az adatai megállapítása után szabadon engedték. A dulakodás közben egy rendőr és a képviselő megsérült.

Fürdőnadrágban vezetett

"Ha nem velem történik, nem is hiszem el, hogy ma Magyarországon ilyen megtörténhet" - mondta az Indexnek Lengyel Zoltán. Az alagút közelében volt a közúti ellenőrzés, a Lengyelnél csak a kocsi papírjai voltak, ráadásul csak egy fürdőnadrág volt rajta, így nem tudta igazolni magát, számolt be a hétfő hajnalban történtekről a képviselő. A megállított képviselőt ezért bevitték a kerületi kapitányságra. Lengyel azt állítja, hogy amíg a személyi irataira vártak, addig verést kapott.


Lengyel Zoltán

A végül elengedett képviselő látleletet vetetett fel a János kórházban sérüléseiről, és vérvizsgálatot kért, hogy bebizonyítsa, nem fogyasztott alkoholt. Lengyel még nem tett feljelentést, mivel szombat éjjel érkezett haza külföldi utazásából, vasárnap éjjel a rendőri incidens miatt nem tudott aludni, most elsősorban pihenésre van szüksége. Lengyel az arcán, a fején, a csuklóján, a vállán és a hátán szenvedett kisebb-nagyobb sérüléseket, a hátán még mindig látszik egy rúgás nyoma, mondta a képviselő felesége.

Lengyel Zoltán az MTI-nek elmondta: vasárnap éjjel 11 óra körül állította meg autóját három, a képviselő elmondása szerint azonosító számot nem viselő rendőr az Alagút utcánál. Mivel nem voltak nála papírok, ezért telefonon felhívta egyik közeli hozzátartozóját, vigye a helyszínre iratait. A rendőrök ezután kirángatták autójából, a földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Lengyel Zoltán ott tudta magát igazolni a hozzátartozója által bevitt útlevelével.

Arra a kérdésre, hogy hivatkozott-e mentelmi jogára, közölte-e a rendőrökkel, hogy országgyűlési képviselő, Lengyel Zoltán elmondta: megemlítette, de a helyszínen nem tudta ezt igazolni, mivel csak az országgyűlési parkolásra jogosító kártyája volt kocsijában. Lengyel Zoltán elmondta, szándékában áll feljelentést tenni az őt bántalmazó rendőrök ellen.

Hivatalos személy elleni erőszak

A rendőrök Lengyelt hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentették. Keresztesi Imre, a Központi Nyomozó Főügyészségtől megerősítette a hírt. "Az első kerületi kapitányság vezetője küldte meg az ügy iratait hivatalos személy elleni erőszak gyanújával a a Központi Nyomozó Főügyészségnek" - mondta az Indexnek Keresztesi Imre. Ez csak az ügy egyik oldala, a képviselő bántalmazás miatti feljelentése a Budapesti Nyomozó Ügyészség illetékességi körébe tartozik majd, tette hozzá a szóvivő.

A még friss ügyről egyelőre nem tudott bővebb tájékoztatást adni Keresztesi Imre. "Ma érkeztek meg a rendőri jelentések, ezek tanulmányozása után döntünk kedden a nyomozás elrendeléséről, ha fennáll a hivatalos személy elleni erőszak gyanúja. Egy sértett rendőrről tudunk, nyolc napon belül gyógyuló sérülései vannak" - mondta a szóvivő, aki keddre ígért további részleteket. Úgy tudjuk, az egyik rendőrnek felrepedt a szája.

A 47 éves, nős férfi öt éve parlamenti képviselő, 1994 óta Sáregres község polgármestere. A 2002. évi országgyűlési választásokon Sárbogárdon (Fejér 6. vk.) szerezte mandátumát. 2006. évi országgyűlési választásokon Fejér megye 6. választókerületében ismét egyéni mandátumot szerzett. 2006. május 30-tól a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság tagja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?