Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Király B. számít Thürmerre

2002.10.03. 15:51
Olyan, mintha az elmúlt tizenkét év hiába múlt volna el, a Nagy Testvér csupán keletről nyugatra költözött - hangzott el azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet öt szervezet az Egyesült Államok iraki politikája ellen hívott össze.
El a kezekkel Iraktól, nem akarunk harmadik világháborút - ezzel a mottóval tartott öt szervezet - Volt Politikai Üldözöttek Nyugati László Irodalmi Társasága, Magyar Érdek Pártja, Független Magyar Demokrata Párt, Nemzeti Néppárt, MMMJ Magyar-Iraki Történelmi Társaság - sajtótájékoztatót a budapesti Béke szállodában.

Saját végzet

Király B. Izabella, a Magyar Érdek Pártjának elnöke elmondta: 1999 februárja óta a kormányzó párt meghívására húsz alkalommal látogatott el Irakba, így meggyőződhetett róla: erről a rendszerről Magyarországon soha egy becsületes mondatot le nem írtak. Az elnökasszony üdvözölte az Egyesült Államokat elítélő szíriai-egyiptomi közös nyilatkozatot, és annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Washington és London saját végzetét segíti elő az Irak elleni agresszív politikájával.

Big Brother

Olyan, mintha az elmúlt tizenkét év hiába múlt volna el, a Nagy Testvér csupán keletről nyugatra költözött - mondta Szabó Lukács, a Nemzeti Néppárt képviseletében, majd hozzátette: a hidegháború befejeződött, a fegyvergyártó lobbinak új piacot kellett találnia. A terrorizmus elleni támadással az Egyesült Államok vezetőinek az a célja, hogy minden idők legnagyobb katonai költségvetését fogadhassák el.

Szabóné

A magyar őstörténet ezer szállal kötődik Irakhoz - jelentette ki Szabó Sándorné az MMMJ Magyar-Iraki Történelmi Társaság képviseletében. Magyarországon szerinte folyamatos történelemferdítés zajlik, ezért hozták létre az iraki barátaikkal közös szervezetet.

Thürmer

Próbálták-e csatlakozásra bírni a külpolitikai kérdésekben hasonló álláspontot elfoglaló Munkáspártot? - tette fel a kérdést az Index, amelyre Király B. Izabella így válaszolt: - Thürmer Gyulával is felvettük a kapcsolatot, de a közös sajtótájékoztatótól elzárkózott.