Kiáll Torgyán mellett pártja elnöksége

2001.01.31. 19:24
Egyhangúan kiáll Torgyán József és fia mellett a kisgazdák országos elnöksége - közölte a testület rendkívüli ülése után a kisgazdavezető. Úgy ítélte meg, hogy Rákosi Mátyás óta nem folyt senki ellen olyan lejárató kampány, mint amit most ellene és fia ellen indított a sajtó. Az elnökség arra kérte a pártelnököt, folytasson tisztázó megbeszéléseket Tímár György országgyűlési képviselővel, hogy pontosan mit takar ez, nem sikerült megtudni.
Rendkívüli ülést tartott a földművelési tárca épületében a kisgazdapárt országos elnöksége. A testület egyhangúan állt ki a párt elnöke és fia mellett, elítélve a magnókazetta szövegét közreadó napilapot. Torgyán szerint újabb adalékok gyűltek arról, hogy bűnözők közreműködésével zajlik ellene a lejárató kampány, részleteket azonban nem közölt. Szerinte Rákosi Mátyás óta senki ellen nem folyt olyan lejárató kampány, mint amilyet a médiumok indítottak ellene.

Az akció után tömegével akarnak belépni a pártba

Közlése szerint a lakosság széles körét döbbentette meg az ,,akció". Ezt szerinte mi se jelzi jobban, minthogy tömegével akarnak belépni az emberek a kisgazdapártba. A politikus kitérő választ adott arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor, Szabadi Béla FVM-politikai menesztését kérte volna. Rámutatott, hogy a kisgazda irányítású tárcák tisztségviselői közül mindenki a helyén marad, mert mint a menesztésre jogosult pártelnök nem fontolgatja senkinek a leváltását sem.

Az országos elnökség arra kérte Torgyánt, folytasson tisztázó beszélgetést Tímár György országgyűlési képviselővel, de hogy pontosan, mi vár megválaszolásra, a pártelnök szavaiból nem derült ki. A vidékfejlesztési miniszter szerint egyéb személyi kérdés nem vetődött fel a vezetőség ülésén. Az azonban, hogy Homoki János politikai államtitkár például futva menekült el a sajtó elől, arra utal, hogy ennél fajsúlyosabb ügyek is szóba kerültek. Egyesek tudni vélik, hogy a vidékfejlesztési miniszter távozik miniszteri posztjáról, de pártelnöki tisztségét megtartja majd. Némelyek már arról is tudnak, hogy mivel indokolná döntését Torgyán. E szerint az ellene indított lejárató kampányt jelölné meg távozása indokául, mint ahogy azt korábban, Simicska Lajos APEH-elnök tette, távozásakor.  • Tippek
  • Bankszámla