Medgyessy: Kormányátalakítás csak májusban

2003.03.11. 17:31
Nem lesz kormányátalakítás május előtt - közölte a kormányfő kedden, azután, hogy dolgozószobájában fogadta a koalíciós pártok vezetőit. Az egyeztetésen kiderült, nincs vita a koalícióban, hisz az uniós tárcanélküli poszt létrehozását az SZDSZ is támogatta, uniós posztokról pedig csak később egyeztetnek a felek.
Egyelőre nincs napirenden a kormányátalakítás - közölte a koalíciós egyeztetést követően Medgyessy Péter miniszterelnök, reagálva arra, hogy a Népszabadság hírűl adta, megválik tisztétől a kulturális miniszter és változás történhet az ifjúsági tárca élén is.

A kormányfő ugyanakkor közölte:: májusban minden egyes tárcavezető munkáját értékelik a szakmai teljesítménye, szervezési munkája, kommunikációs készsége alapján. Külön figyelnek arra, hogy áll a tárca az uniós felkészülésben. A koalíciós egyeztetésen kiderült, hogy a szabad demokraták egyetértenek az EU-integrációs tárca nélküli poszt létrehozásával és támogatják Juhász Endrét, a poszt várományosát. Medgyessy jónak nevezte a koalíciós egyeztetés jelenlegi formáját, így azon meglátása szerint nincs ok változtatni.

A kormányfőnél lezajlott tárgyaláson részt vett az SZDSZ részéről Kuncze Gábor, Szent-Iványi István és Pető Iván, a szocialistákat pedig Lendvai Ildikó frakcióvezető és Kovács László pártelnök képviselte. A megbeszélésen megegyeztek a koalíciós szerződés mellékletének módosításáról, mert ez sorolja fel a pártok által delegált minisztereket, és ebben egyelőre nem szerepel Juhász neve, illetve tisztsége. Kuncze Gábor egy kérdés kapcsán minden valóságalapot nélkülözőnek nevezte azt a korábban az Indexen is megjelent hírt, miszerint a szabaddemokraták a három uniós tisztség közül kettőre igényt tartanának. Kuncze ugyanakkor leszögezte: amikor napirenden lesz az uniós posztok elosztása, újabb egyeztetést tartanak majd.  • Tippek
  • Biztosítás