Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eljárás indult a kordonbontó politikusok ellen

2007.02.28. 09:28
A BRFK rendzavarás és garázdaság miatt tett feljelentést a Fővárosi Bíróságon Orbán Viktor és 79 társa ellen. A bíró a fideszes politikusok mentelmi jogának felfüggesztését kérte.

Szabálysértési eljárást indított a Fővárosi Bíróság Orbán Viktor és 79 fideszes politikus ellen, akik részt vettek a Kossuth téri kordon lebontásában, írja a Magyar Nemzet.

A bíró a legfőbb ügyészen keresztül kérte a mentelmi bizottságot, hogy függessze fel a képviselők mentelmi jogát. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a lap kérdésére megerősítette, betartják a szavukat, és lemondanak mentelmi jogukról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendzavarás és garázdaság miatt tett feljelentést, a beadványt azonban elsőre hiányosnak, ezért elbírálásra alkalmatlannak minősítette a Fővárosi Bíróság. Az újabb beadvány megfelelt a formai követelményeknek, így az eljárás megindulhatott.