Franciska, Fanni
-5 °C
7 °C

Kulcsár nem számított letartóztatására

2003.07.24. 08:39
A Népszabadságnak bécsi fogdájában sikerült megszólaltatnia Kulcsár Attilát, a K&H Equities kiemelt ügyfelekkel foglalkozó volt brókerét. Kulcsárt meglepte, hogy nem küldtek újabb idézést, saját bevallása szerint nem akart Thaiföldre menni, a hírekről, így Rejtő E. Tibor bankelnök menesztéséről a lap tudósítójától értesült. Kulcsár Friderikusz Sándornak is nyilatkozott, és elmondta: vagyona nem éri el az egymilliárd forintot.
Kulcsár Attila beleegyezett a kiadatásba, és alig várja, hogy hazakerüljön - ezt maga a bróker mondta el a Népszabadság bécsi tudósítójának az osztrák főváros tartományi bíróságának fogdájában.

A cikk írója szerint mindennél jobban az érdekli, mit írnak, mondanak róla otthon. Egy héttel ezelőtti letartóztatásáról elmondja: nem csalták tőrbe, ahogy az sem igaz szerinte, hogy tiszteletbeli konzuli kapcsolatai lettek volna. Bécsbe - állítása szerint - spanyolországi nyaralásáról került, Thaiföldre pedig esze ágában sem volt menni, nem akart kibújni a kihallgatás alól. Arra nem számított, hogy a megjelenés elmulasztása rögtön letartóztatásához vezet. Úgy gondolta, hogy ilyenkor küldenek egy következő idézést, s annak időpontjában már otthon lesz. A neki tulajdonított nyilatkozatra, miszerint az ügy túl nagy politikai hullámokat vet, csak a fejét ingatja.

Érdemi kérdésekre - milyen szerepe volt a történtekben Rejtő E. Tibornak, avagy igaz-e, hogy írásban három témakörbe foglalta ismereteit - nem válaszol. Kulcsár Attila otthonról nem jut elég információhoz, mert visszakérdez: Mi van Rejtővel? És mit írnak az újságok? Ügyfelek is nyilatkoztak már? - idézi Kulcsárt a Népszabadság.

Körülményeivel nem elégedetlen. A Népszabadság bécsi tudósítója az első látogatója, nem is igen tud arról, milyen feltételekkel adnak ilyesmire engedélyt, és láthatóan most először van a beszélgetésre kijelölt teremben, ahol a szorosan egymás mellett lévő asztaloknál ülnek fogva tartottak és látogatóik. Édesanyjának szeretné üzenni, hogy jól van.

Kulcsár Attila Friderikusz Sándornak is nyilatkozott Bécsben - írja a Blikk. A bróker elmondta: vagyona nem éri el az egymilliárd forintot. Az elűnt pénzről annyit közölt, hogy az nincs nála, de meg tudja nevezni azt, akinél van.