Alfréd
-3 °C
3 °C

Októberig elnapolták a külügyminiszter-cserét

2004.08.12. 13:29
Csak október második felében jelenti be Medgyessy Péter miniszterelnök, hogy ki lesz az új külügyminiszter - mondta Kovács László, a külügyi tárca november 1-jétől távozó vezetője az MTI-nek csütörtökön. Az elmúlt napokban a jelenlegi szocialista pártelnök-külügyminiszter brüsszeli megbízatása miatt megüresedő poszt lehetséges várományosairól is számos találgatás jelent meg a sajtóban.
A európai uniós biztosi kinevezése miatt Brüsszelbe távozó Kovács László bejelentette, októberig ő vezeti a külügyi tárcát.

Az augusztus végi kormányátalakítás nem fogja érinteni a külügyi tárca irányítását - jelentette ki Kovács László, aki az új Európai Bizottság tagjaként fog dolgozni a következő öt évben. Hozzátette: a folyamatos és zökkenőmentes külügyi munka érdekében sem lenne szerencsés, ha már augusztusban ismertté válna az új külügyminiszter neve, hiszen ő új munkája kezdetéig ellátja a magyar diplomácia irányítását.

"Medgyessy Péter természetesen kikérte a véleményemet arról, kit tartok a legalkalmasabbnak a külügyminiszteri posztra. A többi szóba került jelöltről is elmondtam, mit gondolok" - közölte Kovács László, aki nevekről nem kívánt beszélni. Sajtóinformációk szerint Akóts Klára, a kormányfő kül- és biztonságpolitikai főtanácsadója, Balázs Péter regionális ügyekkel foglalkozó EU-biztos, Balogh András, a miniszterelnök nemzetközi stratégiai tanácsadója, Bársony András, a külügyi tárca politikai államtitkára, valamint Simonyi András washingtoni nagykövet is esélyes a posztra. Simonyi András csütörtökön úgy nyilatkozott, nem lérték fel a külügyi tárca vezetésére.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft