Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kulcsár több ügyfelét is figyelmeztette

2003.08.10. 21:46
Vigyék más bankhoz a pénzüket - figyelmeztette pár ügyfelét Kulcsár Attila, a brókerbotrány egyedüli gyanúsítottja. Az ügyfelek meglepve tapasztalták, hogy a Pannonplast részvényesei lettek. Tartva attól, hogy társtettesei lehetnek a botránynak, ügyvédhez fordultak.
Több ügyfelét figyelmeztette pénzük kivételére Kulcsár Attila a K&H Equitiesnél zajló vizsgálat megkezdése előtt - nyilatkozta Magyar György. Az ügyvéd a brókerbotrány öt kárvallottját képviseli.

Váratlanul részvényesek lettek

Elmondása szerint az ügyfelek, akik megfogadták a sikkasztással gyanúsított üzletkötő tanácsát választott új bankjuktól értesültek arról, hogy Pannonplast-részvényük van. Magyar György tájékoztatása szerint ügyfelei furcsának találták, hogy Kulcsár Attila értesítette őket.

Nem értették, hogyan lett részvényük, amikor ők nem is akartak értékpapírt, tehát nem a saját akaratuk szerint mozgatták a pénzüket - mondta el Magyar. Az ügyfelek emellett némi árfolyam- és átváltási veszteséget is elszenvedtek.

Társtettesnek hitték magukat

Magyar György szerint az öt ügyfele közül néhány azért kereste meg őt, mert megijedt a bizonytalanságtól, és a bankban kiderült számára, hogy nem annyi a pénz a számláján, mint amennyiről tudott.

"Felvetődött a kérdés bennük: társtettessé váltak-e maguk is, felelősségre lehet-e bármi miatt vonni őket?" - tette hozzá. Magyar György az ügyvédi titoktartásra hivatkozva "az ügy jelen állásában" nem kívánt további részletekről nyilatkozni.

Kulcsár Attila, a K&H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított brókere ellen július 7-én rendelt el nyomozást a rendőrség, a Pannonplast-részvények adásvételének kivizsgálására pedig július 18-án utasította az ügyészség a nyomozó hatóságot.