Auguszta
-7 °C
0 °C

Ötvenezer embert várnak Orbánék a Dísz térre

2002.05.06. 10:25
A Dísz téren kedden este hét órakor tartja meg a választást értékelő beszédét Orbán Viktor. A miniszterelnök korábban jelezte, a végeredmény kihirdetése után lekerül a lakat a szájáról. Az MTV vezetése még nem döntött arról, hogy közvetítik-e a rendezvényt.
A Fidesz a Dísz teret foglalta le ahhoz a rendezvényhez, melyen Orbán Viktor miniszterelnök értékeli a választásokat. A BRFK közlése szerint a helyfoglalás kedden 12 órától 22 óráig érvényes.

A Fidesz sajtóirodáján nem közöltek részleteket a programról. Az elképzelések szerint 19 órakor kezdődik a másfél-kétórás népgyűlés. A Fidesz 50 ezer embert vár a gyűlésre.

Nem lesz lakat a szájon

A múlt héten Orbán Viktor közölte, hogy a választásokkal kapcsolatos jogorvoslati lehetőségek keddig kimerülnek, így ettől kezdve ismét "lekerül a lakat a szájáról" és a politikai kérdésekben is állást foglal. A kormányfő ekkor jelentette be azt is, hogy "a megfelelő formában szeretnék a polgári Magyarország híveihez fordulni, hogy javaslatot tegyek arra, mit kell csinálni a következő időszakban".

Május elsején Orbán azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem tud magyarázatot adni a Fidesz-MDF választási vereségére, hiszen az előrejelzések jelentősen eltértek az első forduló eredményeitől. Van valami összefüggés, egy tény, amit nem ismerek, nem értek - fejtette ki Orbán, aki szerint a kérdésekre majd az idő választ ad. A választások tisztaságával szemben felmerült kifogásokat Orbán akkor nem kívánta minősíteni.

Az MTV még nem döntött

- Egyelőre nem született döntés arról, hogy a Magyar Televízió közvetíti-e a rendezvényt - tájékoztatta az Indexet Csermely Péter, az MTV hírigazgatója. - Az ezzel kapcsolatos végső döntést Mendreczky Károly tévéelnök hozza meg. Hozzátette, eddig azért nem döntöttek, mert volt ismert a rendezvény helye és időpontja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!