Ödön
1 °C
11 °C

Meghosszabított nyomozás a Gresham-ügyben

2002.02.08. 17:34
Két hónappal meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség a Medgyessy Péter lobbiügye kapcsán indított nyomozást - értesült az Index. Az ügyben befolyással üzérkedés alapos gyanújával az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága nyomoz, egyelőre még ismeretlen tettes ellen.
A feljelentés magánszemélyektől érkezett a nyomozóhatósághoz, amelyben gyakorlatilag megismétlik azokat az állításokat amelyek a Magyar Nemzet és a Demokrata című lapokban jelentek meg a Gresham palota eladásával és Medgyessy Péter lobbizásával kapcsolatban. A lapok állításai szerint Medgyessy Péter pénzügyi tanácsadó cége 100 ezer dollárt vett át azért, hogy meggyőzze a kerületi szocialista képviselőket a Gresham palota eladásának szükségességéről és előnyeiről. Az épületet eladták, az MSZP miniszterelnök-jelöltje pedig átvette a pénzt.

Az Index információja szerint az ügyben a jövő héten folytatódnak a meghallgatások, gyanúsított még nincs. Úgy tudjuk Medgyessy Péter még nem kérdezték a nyomozók az ügyről és a jövő hétre sem idézték be.

Medgyessy Péter a Magyar Nemzetben és a Demokratában megjelent állítások miatt egyébként korábban pert indított, és mivel az újságok a tárgyaláson nem tudták bizonyítani állításaikat, első fokon meg is nyerte azt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?