Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Meghosszabított nyomozás a Gresham-ügyben

2002.02.08. 17:34
Két hónappal meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség a Medgyessy Péter lobbiügye kapcsán indított nyomozást - értesült az Index. Az ügyben befolyással üzérkedés alapos gyanújával az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága nyomoz, egyelőre még ismeretlen tettes ellen.
A feljelentés magánszemélyektől érkezett a nyomozóhatósághoz, amelyben gyakorlatilag megismétlik azokat az állításokat amelyek a Magyar Nemzet és a Demokrata című lapokban jelentek meg a Gresham palota eladásával és Medgyessy Péter lobbizásával kapcsolatban. A lapok állításai szerint Medgyessy Péter pénzügyi tanácsadó cége 100 ezer dollárt vett át azért, hogy meggyőzze a kerületi szocialista képviselőket a Gresham palota eladásának szükségességéről és előnyeiről. Az épületet eladták, az MSZP miniszterelnök-jelöltje pedig átvette a pénzt.

Az Index információja szerint az ügyben a jövő héten folytatódnak a meghallgatások, gyanúsított még nincs. Úgy tudjuk Medgyessy Péter még nem kérdezték a nyomozók az ügyről és a jövő hétre sem idézték be.

Medgyessy Péter a Magyar Nemzetben és a Demokratában megjelent állítások miatt egyébként korábban pert indított, és mivel az újságok a tárgyaláson nem tudták bizonyítani állításaikat, első fokon meg is nyerte azt.