Auguszta
-4 °C
2 °C

Az ügyészség vizsgálhatja Molnár Csaba elfogultságát

2003.12.08. 17:56
Az ügyészség folytathatja a vizsgálatot Molnár Csaba elfogultsága ügyében. A pénzmosás elleni osztály vezetőjét, a brókerbotrány egyik vezető nyomozóját arab alvilági kapcsolatokkal vádolta a Magyar Nemzet a titkosszolgálatok vizsgálati anyaga alapján. A jelentés titkosságát nem oldották fel, de az ügyészég hozzájuthatott az iratokhoz.
Megküldte az ügyészségnek a Molnár Csabával kapcsolatos vizsgálati anyagokat és a Nemzetbiztonsági Hivatal továbbra is államtitoknak minősülő jelentését a rendőrség. A brókerbotrány egyik vezető nyomozója ellen a múlt héten kezdeményezett vizsgálatot a rendőrség, mert felmerült az eshetősége, hogy Molnár túl szoros kapcsolatba került arab pénzváltókkal.

A rendőrség múlt pénteki sajtótájékoztatóján Bolcsik Zoltán dandártábornok elmondta, hogy lezárult a vizsgálat a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság tisztje ellen, de az ügyészségnek is meg kell vizsgálni az adatokat. A dandártábornok azt is közölte, hogy nincsenek megdönthetetlen bizonyítékok Molnár elfogultságára vonatkozóan, de másokat is meg kell hallgatni az ügyben.

Bolcsik szerint a vizsgálat nem a nyomozótiszt ellen irányult, de konkrét adatokkal akkor még nem szolgált, az anyagok titkossága miatt. A titokbirtokos Nemzetbiztonsági Hivatal hétfőn azonban engedélyezte az ORFK-nak, hogy állásfoglalás-kérés céljából az ügyészségre továbbítsa az iratokat, a rendőrség ezért délután megküldte a több száz oldalnyi anyagot a Fővárosi Főügyészségnek.