Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy volt miniszter jelentkezett már Mécsnél

2002.08.10. 15:32
Eddig négy volt miniszter jelentkezett az állambiztonsági érintettséget vizsgáló bizottság elnökénél. A volt tárcavezetők közölték Mécs Imrével, hogy szeretnének megjelenni a bizottság előtt - tudta meg a Magyar Hírlap.
A volt tárcavezetők érintettségük okán jelennének meg a Mécs-bizottság előtt, és erre az elnök lehetőséget biztosít mindenkinek.

Az ellenzéki képviselők pénteken felfüggesztették tevékenységüket a parlamenti bizottságban, mivel az adatvédelmi biztos megállapította: a testület munkája legalább öt ponton sérti az alkotmányt és legkevesebb két törvénnyel ellentétes. Mécs Imre, a bizottság elnöke szerint az ellenzéki képviselők az első pillanattól kezdve akadályozták az állambiztonsági múltat vizsgáló parlamenti bizottság munkáját.

Répássy Róbert, Kovács Zoltán fideszes és Csáky András MDF-es képviselő pénteki, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján felhívták a vizsgálóbizottság kormánypárti tagjainak a figyelmét arra, hogy további tevékenységük büntető- és polgári jogi következményeket vonhat maga után.

Az ellenzéki képviselők az első pillanattól kezdve akadályozták az állambiztonsági múltat vizsgáló parlamenti bizottság munkáját - reagált Mécs Imre a bizottság ellenzéki tagjainak bejelentetésére. Mécs szerint az ellenzéki képviselők magatartását a joggal való visszaélés jellemzi, hiszen - mutatott rá - a vizsgálóbizottságoknak az a feladatuk, hogy a munkájukat elvégezzék.

Az Országgyűlés elnöke szerint közérdek, hogy a rendszerváltozás óta hivatalba lépett kormányok tagjainak állambiztonsági múltjával foglalkozó bizottság a parlament által megszabottak szerint folytatassa, majd eredményesen befejezze munkáját; ehhez a testület minden tagjának közreműködésére szükség van.