Piroska
3 °C
3 °C

Négy volt miniszter jelentkezett már Mécsnél

2002.08.10. 15:32
Eddig négy volt miniszter jelentkezett az állambiztonsági érintettséget vizsgáló bizottság elnökénél. A volt tárcavezetők közölték Mécs Imrével, hogy szeretnének megjelenni a bizottság előtt - tudta meg a Magyar Hírlap.
A volt tárcavezetők érintettségük okán jelennének meg a Mécs-bizottság előtt, és erre az elnök lehetőséget biztosít mindenkinek.

Az ellenzéki képviselők pénteken felfüggesztették tevékenységüket a parlamenti bizottságban, mivel az adatvédelmi biztos megállapította: a testület munkája legalább öt ponton sérti az alkotmányt és legkevesebb két törvénnyel ellentétes. Mécs Imre, a bizottság elnöke szerint az ellenzéki képviselők az első pillanattól kezdve akadályozták az állambiztonsági múltat vizsgáló parlamenti bizottság munkáját.

Répássy Róbert, Kovács Zoltán fideszes és Csáky András MDF-es képviselő pénteki, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján felhívták a vizsgálóbizottság kormánypárti tagjainak a figyelmét arra, hogy további tevékenységük büntető- és polgári jogi következményeket vonhat maga után.

Az ellenzéki képviselők az első pillanattól kezdve akadályozták az állambiztonsági múltat vizsgáló parlamenti bizottság munkáját - reagált Mécs Imre a bizottság ellenzéki tagjainak bejelentetésére. Mécs szerint az ellenzéki képviselők magatartását a joggal való visszaélés jellemzi, hiszen - mutatott rá - a vizsgálóbizottságoknak az a feladatuk, hogy a munkájukat elvégezzék.

Az Országgyűlés elnöke szerint közérdek, hogy a rendszerváltozás óta hivatalba lépett kormányok tagjainak állambiztonsági múltjával foglalkozó bizottság a parlament által megszabottak szerint folytatassa, majd eredményesen befejezze munkáját; ehhez a testület minden tagjának közreműködésére szükség van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!