Lujza
-2 °C
13 °C

Mégis számítanak a készségtárgyak pontszámai a felvételinél

2003.01.24. 16:03
A Felvételi Információs Szolgálat korábban elhangzott hibás tájékoztatásával ellentétben mégis számítanak a készségtárgyakkal - testnevelés, ének-zene - szerezhető pontszámok a felsőoktatási felvételinél.
Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) egy közleményt adott ki pénteken, melyben arról tájékoztat, hogy nem igaz az információ, miszerint a készségtárgyak, mint például a testnevelés, vagy az ének-zene nem választható hozott pontként.

Ezzel kapcsolatban a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) január 18-án megrendezett nyílt napján hangzott el hibás tájékoztatás, melynek eredményeképpen számos telefon érkezett az OFI-hoz, a felsőoktatási felvételi információk egyetlen hivatalos tájékoztató szervezetéhez.

A korábbi téves közléssel ellentétben 2003-tól a középiskolából hozott pontok számításakor a választott tárgy lehet bármely legalább két évig tanult tárgy, beleértve a készségtárgyakat és a szakközépiskolások esetében a választott szakiránynak megfelelő szakmai előkészítő és szakmai alapozó tárgyat is.